9.2.12

Windows Phone App Contest του ΤΕΙ Λάρισας, Ανακοινώθηκαν οι νικητές του σπουδαστικού διαγωνισμού

Στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας προσκάλεσε τους σπουδαστές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Windows Phone App Contest, και να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για την πλατφόρμα κινητού τηλεφώνου Windows Phone 7.



Με χορηγούς την Microsoft Hellas και την NOKIA, ο διαγωνισμός του Τμήματος είχε στόχο να υποκινήσει το ενεργό ενδιαφέρον των σπουδαστών πάνω σε προγραμματισμό για «έξυπνα κινητά» και να βοηθήσει τους σπουδαστές να εκφραστούν και να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί με τις ιδέες τους.

Όλες οι εφαρμογές που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος και στελέχη της Microsoft και επιλέχθηκαν οι οκτώ καλύτερες από τις τριάντα συμμετοχές. Οι δύο νικητές θα βραβευθούν με ένα νέο Nokia Lumia 800 ενώ οι έξι επόμενες καλύτερες συμμετοχές με ένα HTC ή LG Windows Phone 7 smartphone.

Την πρώτη θέση κέρδισε η σπουδάστρια Νικολέτα Μαργαρίτη που ανέπτυξε το παιχνίδι με τίτλο Escape From Heaven (link εφαρμογής) και την δεύτερη θέση ο σπουδαστής Κωστακιώτης Βασίλειος με την εφαρμογή για τον ΟΣΕ (link εφαρμογής).

Οι υπόλοιπες έξι εφαρμογές που διακρίθηκαν είναι:
• Κρεμάλλα του Νίκου Μητακίδη (link εφαρμογής)
• SaveKenny του Λευτέρη Παπαδόπουλου (link εφαρμογής)
• Lucky Ball-Aki του Πάνου Καράμπελα (link εφαρμογής)
• NewsPapersViewer του Τάσου Παλιοτζικα (link εφαρμογής)
• MediCal της Μαρίας-Ειρήνης Κουγιουμτζόγλου (link εφαρμογής)
• ΚΟΚ της Βικτωρίας Αραμπατζή (link εφαρμογής)

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του διαγωνισμού Καθηγητή Εφαρμογών κ Ιατρέλλη Όμηρο, «Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η μεγάλη ανταπόκριση των σπουδαστών είναι η απόδειξη ότι πέτυχε τον στόχο. Το Τμήμα προγραμματίζει να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις συνεργασίες με εταιρείες πάνω στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με στόχο την διάχυση γνώσης σε σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής. Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο της Πληροφορικής, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «MSc in Network Computing» που υποστηρίζει το Τμήμα μας, ενσωμάτωσε στα μαθήματα και την ανάπτυξη εφαρμογών για την νέα πλατφόρμα Windows Phone 7.»

Όλες οι νέες εφαρμογές προστέθηκαν στο ελληνικό Marketplace και προβάλλονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.cs.teilar.gr/WP7

.