9.2.12

Ανακοίνωση ΑΡ.ΕΝ. με αφορμή το μπλοκάρισμα των εκλογών των Συμβουλιών Διοίκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ.ΕΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Την Τετάρτη 8/2 και ώρα 9:00 ξεκίνησε η διαδικασία για τις εκλογές των
εσωτερικών μελών ΔΕΠ του συμβουλίου διοίκησης του ΤΕΙ της Λάρισας. Από την πρώτη μέρα ψήφισης του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είχαμε εκφράσει την αντίθεση μας , και προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να σταματήσουμε την εφαρμογή του.

Αυτό επιχειρήσαμε να κάνουμε και την μέρα των εκλογών, να μην επιτρέψουμε να διεξαχθούν οι εκλογές που θα εξέλεγαν τα μέλη του Σ.Δ . Το πρωί της Τετάρτης, αρκετοί φοιτητές (από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και ανεξάρτητοι) συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της βιβλιοθήκης, στο οποίο είχαν στηθεί οι δύο κάλπες.

Αρχικά κάποιοι φοιτητές θέλησαν να μπουν στο κτίριο με την πρόφαση ότι θέλουν να διαβάσουν και να δανειστούν βιβλία. Η απάντηση του φύλακα και όσων ήταν μέσα, ήταν ότι η βιβλιοθήκη είναι κλειστή λόγο συντήρησης. Αμέσως ο υπεύθυνος κλείδωσε όλες τις πόρτες έτσι ώστε να μην μπορέσει να περάσει κανένας φοιτητής. Μετά από περίπου μία ώρα και αφού ο αριθμός των φοιτητών έξω από το κτίριο μεγάλωνε, μια μερίδα φοιτητών κατάφερε να μπει στο χώρο της βιβλιοθήκης από μια παράπλευρη πόρτα, και να ανοίξει και τις υπόλοιπες.

Οι φοιτητές τελικά μπήκαν στο χώρο με τις κάλπες και παρά την αρχική άρνηση όσων καθηγητών βρισκόταν εκεί, κατάφεραν να σταματήσουν
την διαδικασία. Τα καλύτερα όμως τα βιώσαμε αργότερα, όταν ανοίξαμε τις κάλπες και έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι τα ψηφοδέλτια ήταν ασφράγιστα και κενά. Για ποιο λόγο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είχαν ασφράγιστα ψηφοδέλτια? Και για ποιο λόγο, όπως πληροφορηθήκαμε από καθηγητές, άλλαξαν τις κανονικές κάλπες με άλλες?

Την Πέμπτη 9/2 μετά από απόφαση της εφορευτική επιτροπής , ξανά στήθηκαν
κάλπες στο ίδιο σημείο με την διαφορά ότι αυτή τη φορά ο χώρος της βιβλιοθήκης ήταν ανοιχτός. Έτσι λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στον χώρο κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κατάφεραν να πάρουν ξανά τις κάλπες και να μπλοκάρουν για ακόμη μια φορά την διαδικασία.

Επειδή ακούστηκαν πολλά για τον λόγο που κάναμε αυτήν την κίνηση και πήραμε τις κάλπες, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ως Αριστερή Ενότητα στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι το μπλοκάρισμα τον εκλογών. Σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των εκλογών και το ποιοι καθηγητές θα εξελέγχονταν στο συμβούλιο διοίκησης. Γι’ αυτό τον λόγο, αφού πήραμε της κάλπες, και μαζί με τους συμφοιτητές μας καταστρέψαμε τα ψηφοδέλτια με σκοπό να μην δει κανείς το αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι
να σταματήσουμε την εφαρμογή του νόμου και όχι να αντιπαρατεθούμε με τα μέλη τις εκπαιδευτικής κοινότητας(καθηγητές κλπ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

.