29.2.12

Τι έγινε την περασμένη Παρασκευή στο τμήμα Πληροφορικής;...

Την Παρασκευή που μας πέρασε στο τμήμα της Πληροφορικής στις 14:00 ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η εξεταστική για το μάθημα "Γραμμική Άλγεβρα", μάθημα που ανήκει στο 1ο εξάμηνο.

Τα παρατράγουδα ξεκινάνε από τις 2 παρά τέταρτο αφού ήδη οι 4 αίθουσες (ΔΙΑΛ) είχαν γεμίσει και μεγάλος αριθμός φοιτητών περιμένει για το αμφιθέατρο του τμήματος (κτίριο ΔΔΕ). Ο αριθμός των φοιτητών συνέχισε να μεγαλώνει, και όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλου πλήθους, πολλοί φοιτητές κατευθύνθηκαν προς το Μεγάλο Αμφιθέατρο αν και ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός που δεν χώραγε(!).



Μετά από αναμονή 20-25λεπτών στο μεγάλο αμφιθέατρο, έρχεται ένας συμφοιτητής και ενημερώνει πως ο υπεύθυνος καθηγητής(κ.Προβίδας) είπε πως δεν υπάρχουν επιτηρητές και για αυτό το λόγο είτε κάποιοι θα μπαίνουν στις αίθουσες που τελειώνουν άλλοι (με ότι συνεπάγεται αυτό ως προς το χρόνο εξέτασης) είτε θα φύγουν και θα περιμένουν ανακοίνωση ώστε να πραγματοποιηθεί ξανά εξεταστική για το μάθημα για όσους δεν χώρεσαν(!).

Η ανακοίνωση για την ημερομηνία του μαθήματος ήρθε χθες το πρωί και καλεί τους φοιτητές να επιστρέψουν Λάρισα για να δώσουν την Πέμπτη στις 10 το πρωί. Συμφοιτητές που μένουν σε νησιά ή απομακρυσμένα καλούνται να ταξιδέψουν και να έρθουν στη Λάρισα νωρίτερα αν και μη ξεχνάμε πως υπάρχουν κάποιοι που δεν φύγανε μόνο και μόνο από τον φόβο πως θα χάσουν την εξεταστική του μαθήματος...

Σε όλη αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση ξεχωρίζουμε 2 πράγματα:
1ον: Την μεγάλη έλλειψη σε έκτακτους καθηγητές λόγω των περικοπών.

2ον: Την μεγάλη αδιαφορία συγκεκριμένων μειονοτήτων καθηγητών να κάνουν τους επιτηρητές.

3ον: Την αμελητέα οργάνωση, καθώς κάθε καθηγητής/προϊστάμενος τμήματος, έχει γνώση μέσω του Dionysos για τον ακριβή αριθμό των σπουδαστών που έχουν δηλώσει ένα μάθημα. Από τι στιγμή που το τμήμα γνώριζε πως το μάθημα το έχει δηλώσει ένας τόσο μεγάλος αριθμός σπουδαστών,  έπρεπε να φτάσει η ημέρα της εξέτασης για να σκεφτούν τι πρέπει να γίνει;

.