27.2.12

"Μειοψηφίες μεταφέρονται από πόλη σε πόλη και παρακωλύουν τις εκλογές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ"

«Σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, αλλά διαφωνώ με τις πρακτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο καιρό. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μειοψηφίες παρακωλύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και πολλές φορές φτάνουν ακόμα και στη χρήση λεκτικής ή άλλης βίας», δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την Έρευνα και Τεχνολογία.


«Αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε ο Αν. υπουργός και προσθεσε: «Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο που παρατηρούμε, μειοψηφίες οι οποίες μεταφέρονται από πόλη σε πόλη να παρακωλύουν και να διακόπτουν τη δημοκρατική διαδικασία. Οι πράξεις τους υπονομεύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και αφού εφαρμοστεί όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, θα αξιολογηθεί και όπου διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν προβλήματα ή δυσλειτουργίες θα παρέμβουμε.
Η χώρα μας βιώνει μια πολύ βαθιά και πολύπλευρη κρίση και γι αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί έχουμε ευθύνη ως πολίτες, να μην πυροδοτήσουμε μία ένταση η οποία θα φέρει ανωμαλία στα πανεπιστήμια και γενικότερα στην κοινωνία.
Θα πρέπει σε ένα κλίμα ομαλότητας και ψυχραιμίας όλοι να εκφράσουν τις απόψεις τους, αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.
Πρέπει να εξαντλήσουμε τα όρια που υπάρχουν σε μια δημοκρατία και θέλουμε οι εκλογές να γίνουν ομαλά μέσα στα πανεπιστήμια.
O νόμος ψηφίστηκε από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας θέλει τα πράγματα να αλλάξουν, θέλει ο νόμος να εφαρμοστεί στην ολότητά του.
Πανεπιστημιακή κοινότητα και Υπουργείο βρίσκονται σύμμαχοι και συνοδοιπόροι προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή στην εφαρμογή ενός νόμου ο οποίος αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου».

πηγή:esos.gr

.