24.1.12

Επεστράφησαν ανυπόγραφοι οι προϋπολογισμοί των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επέστρεψε σους Πρυτάνεις και προέδρους ανυπόγραφους τους προϋπολογισμούς όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ , μέχρι την εκλογή των νέων Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, εφαρμόζοντας έτσι το νέο νόμο πλαίσιο.

Μέχρι σήμερα, παρότι η προθεσμία των εκλογών έληξε στις 15 Ιανουαρίου, σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές , ενώ στα ΤΕΙ διεξήχθησαν μόνο στις Σέρρες και την Καλαμάτα.

«Σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011» είχε δηλώσει ο Αν. υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στους δημοσιογράφους , μετά τη πρόσφατη συνάντηση με τους Πρυτάνεις .
Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων ο κ. Αρβανιστόπουλος είπε ότι «Οι Πρυτάνεις δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα από το νόμο».
Κατόπιν τούτου , πρόσθεσε ο Αν. υπουργός, είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα.

ρεπορτάζ:esos.gr

.