9.1.12

«Ανάδειξη εκπροσώπου των φοιτητών στο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας»

Με ταχύτατους ρυθμούς ανακοινώθηκε πριν μια βδομάδα πως το ΤΕΙ Λάρισας βάσει τον αλλαγών στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια θα προβεί σε εκλογές για το Δ.Σ. του βάσει των αλλαγών που έχουν γίνει.

Μέσα στις αλλαγές έρχεται και η περίπτωση για «Ανάδειξη εκπροσώπου (σπουδαστών) ως εσωτερικού μέλους στο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας»

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, αναφέρει ότι προσκαλεί:


Τους φοιτητικούς Συλλόγους των Σχολών Σ.Δ.Ο., Σ.Ε.Υ.Π., Σ.ΤΕ.Γ., Σ.Τ.Ε.Φ. και των Παραρτημάτων Καρδίτσας και Τρικάλων μαζί με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιδρύματος, να ολοκληρώσουνε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μέχρι 6/2/2012 για την ανάδειξη ενός (1) εσωτερικού εκπροσώπου στο Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 8 και της παραγράφου 2 του άρθρου 49 του ν.4009/2011.

Το όνομα του εκλεγέντος εκπροσώπου στο Συμβούλιο ΤΕΙ καθώς και τα πρακτικά των Εφορευτικών Επιτροπών θα κατατεθούν με απόδειξη στην οργανωτική επιτροπή μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Και τώρα, 1 μήνα και λιγότερο από την 6/2/2012, αναρωτιόμαστε:
πως θα αναδειχθεί αυτός ο εσωτερικός εκπρόσωπος;

Δεδομένου ότι η ανακοίνωση προσκαλεί τους φοιτητικούς συλλόγους θέτει σε σκέψη αν εννοεί ως φοιτητικούς συλλόγους τους εκλεθείσας από πέρσι συλλόγους. Σε περίπτωση που εννοεί αυτό τότε πιθανών ίσως η ανάδειξει να γίνει ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ από τις παρατάξεις που έχουν αυτοδυναμία (ΔΑΠ ΝΔΦΚ) αν όχι, τότε πρέπει να γίνουν εκλογές τις επόμενες βδομάδες.

Η όλη κατάσταση σίγουρα βρίσκει απροετοίμαστους τους σπουδαστές που εν μέσω εξεταστικής καλούνται να αναδείξουν εκπρόσωπο, δηλαδή να κάνουν σπουδαστικές εκλογές κατά έναν τρόπο.

Οπωσδήποτε, ευελπιστούμε να υπάρξουν εκλογές. Αλλά θα ήταν προτιμότερο επίσης να υπάρχει κάποια αναβολή ως προς την ανάδειξη του εκπροσώπου.

Ποια η γνώμη σας;

.