12.1.12

"Με δωδεκατημόρια η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ"

Τη μαθηματική λέξη από το Σχολείο, τα δωδεκατημόρια, θα πρέπει να θυμηθούν οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, για να εκτελεσθεί ο προυπολογισμός των ιδρυμάτων.
Αυτή τη μαθηματική λέξη χρησιμοποίησε σήμερα ο Αν. υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλος για να δώσει λύση στους προυπολογισμούς των ΑΕΙ , οι οποίοι είναι στον «αέρα» καθώς

βάσει του νέου νόμου η υπ. Παιδείας δεν μπορεί να υπογράψει τους νέους προυπολογισμούς των πανεπιστημίων και ΤΕΙ , εάν δεν έχουν αναδειχθεί τα νέα Συμβούλια. Μέχρι σήμερα, παρότι η προθεσμία των εκλογών λήγει στις 15 Ιανουαρίου, σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές , ενώ στα ΤΕΙ διεξήχθησαν μόνο στις Σέρρες και την Καλαμάτα.
«Σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011» δήλωσε σήμερα ο Αν. υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στους δημοσιογράφους ,αμέσως μετά τη συνάντηση με τους Πρυτάνεις .
Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων των νΙδρυμάτων ο κ. Αρβανιστόπουλος είπε ότι «Οι Πρυτάνεις δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα από το νόμο».
Κατόπιν τούτου , πρόσθεσε ο Αν. υπουργός, είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Ειδικότερα ο Αν. υπουργός μετά τη συνάντηση με τους Πρυτάνεις δήλωσε τα εξής :
«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου τόνισα ότι οι νόμοι πρώτα εφαρμόζονται και αν και όταν χρειαστεί βελτιώνονται.
Το κύριο μέλημα μου ήταν και είναι να έχουμε Πανεπιστήμια ανοιχτά και ήρεμα. Μέσα στη βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα το ανοιχτό και ήρεμο Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και ιδεών και σ΄ αυτό έχουν συμβάλει και οι πρυτανικές αρχές και η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το νέο νόμο, η εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012, εξαντλείται στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα.
Κατόπιν τούτου είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011».

ρεπορτάζ: esos.gr

.