18.1.12

"Μένουν τα ΤΕΙ σε Τρίκαλα και Καρδίτσα"

Στη διοικητική ένταξη των έξι συνολικά Τμημάτων που λειτουργούν στα παραρτήματα Τρικάλων και Καρδίτσας, προχώρησε χθες η Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως «τα Τμήματα των παραρτημάτων μένουν και λειτουργούν ως έχουν» όπως διευκρίνισε χθες μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας μετά τη συνεδρίαση της Συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας καθηγητής Ιωάννης Κόκκορας.


Η αναμενόμενη κατά τα άλλα απόφαση της Συνέλευσης ικανοποιεί τα αιτήματα φορέων της Δυτικής Θεσσαλίας ωστόσο το υπουργείο Παιδείας είναι εκείνο που θα αποφασίσει τελικά τις όποιες χωροταξικές αλλαγές σε τμήματα και σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο όνομα μάλιστα των περιορισμών των δημοσίων δαπανών. Σε ό,τι αφορά στα δύο τμήματα των Τρικάλων (Τμήμα Ανακαίνισης - Αποκατάστασης Κτιρίων και Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων) η χθεσινή Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη διοικητική τους ένταξη στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), ένταξη που προκύπτει από τα «συγγενικά» γνωστικά αντικείμενα καθώς, όπως είναι γνωστό, η πρόταση του ΤΕΙ Λάρισας αφορά στην ακαδημαϊκή αναδιοργάνωση με βάση τη σχολή.

Αντίθετα κατά πλειοψηφία η Συνέλευση ενέκρινε το αίτημα για δημιουργία νέας σχολής στην Καρδίτσα και της ένταξης σε αυτή και των τεσσάρων τμημάτων του παραρτήματος Καρδίτσας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας). Μειοψήφησε η πρόταση για ένταξη του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και για ένταξη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας με τα άλλα δυο Τμήματα (Δασοπονίας, Ξύλου και Επίπλου) να εντάσσονται σε μια νέα σχολή.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι με βάση το νέο νόμο (νόμος Διαμαντοπούλου) η Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας αποφάσισε χθες την ίδρυση μιας – σε πρώτη φάση – σχολής μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε αντίθεση με το παρελθόν που την ευθύνη είχαν τα ίδια τα ενδιαφερόμενα Τμήματα.
Αποφασίσθηκε τέλος από τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης να αναζητηθούν προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα αφορούν στην τεχνική εκπαίδευση. 

thessalikipress.gr

.