11.7.10

"Σε αναβάθμιση των ΤΕΙ προχωρά το υπ. Παιδειας"

Ρεπορτάζ:esos.gr

Τα ΤΕΙ πρέπει να συνδεθούν με την ανάπτυξη της χώρας, με την εφαρμοσμένη έρευνα, πρέπει να συνδεθούν με την επιχειρηματικότητα, με τις πατέντες, με τα νέα μοντέλα, είπε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη Βουλή , ενώ ανακοίνωσε πως " αρχίζει από φέτος συνεργασία των τεχνολογικών ιδρυμάτων με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την επιχειρηματικότητα όπως και για την επιδότηση νέων επιχειρήσεων και βεβαίως, τα τεχνολογικά ιδρύματα θα παίξουν έναν κυρίαρχο ρόλο στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την πιστοποίηση όλων των δομών της τεχνικής εκπαίδευσης".

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Έρχομαι τώρα στα τεχνολογικά ιδρύματα. Τα τεχνολογικά ιδρύματα είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός μοχλός για την ανάπτυξη της χώρας. Τα τεχνολογικά ιδρύματα δεν είναι πανεπιστήμια. Είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα διακριτό ρόλο και σε αυτόν θα επενδύσουμε. Πρέπει να συνδεθούν με την ανάπτυξη της χώρας, με την εφαρμοσμένη έρευνα. Πρέπει να συνδεθούν με την επιχειρηματικότητα, με τις πατέντες, με τα νέα μοντέλα.
Ήδη ξεκινάμε από φέτος συνεργασία των τεχνολογικών ιδρυμάτων με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την επιχειρηματικότητα όπως και για την επιδότηση νέων επιχειρήσεων και βεβαίως, τα τεχνολογικά ιδρύματα θα παίξουν έναν κυρίαρχο ρόλο στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την πιστοποίηση όλων των δομών της τεχνικής εκπαίδευσης. Και η δευτεροβάθμια που έχει το τεχνολογικό λύκειο που θα ανακοινώσουμε, αλλά και όλη η επαγγελματική κατάρτιση θα πρέπει να συνδέεται, όπως συζητήσαμε και συμφωνήσαμε στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, με τα τεχνολογικά ιδρύματα, στο σωστό ρόλο, στη σωστή βάση, ώστε να επενδύσουμε και να ξέρουν και οι απόφοιτοι τι θα κάνουν και να συνδεθούν με την παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.