9.7.10

"Στον αέρα τα δύο τμήματα ΤΕΙ! "

άρθρο από e-erevna.gr


Η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας υποστηρίζει πως αδυνατεί να τα υποστηρίξει-Επιστολή του κ. Ταμήλου στο νομάρχη Τρικάλων

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τα ΤΕΙ στο νομό μας, καθώς ο πρόεδρος σε επιστολή κάνει λόγο πως αδυνατεί η διεύθυνση του ΤΕΙ Λάρισας να στηρίξει τη λειτουργία παραρτημάτων ΤΕΙ στο θεσσαλικό χώρο που παρουσιάζουν διάφορες ελλείψεις. Ειδικότερα μεταξύ άλλων τονίζεται προς τους κ.κ. Ταμήλο και Βλαχογιάννη πως «είναι φανερό από τα διαλαμβανόμενα στο συνημμένο έγγραφο του Τ.Ε.Ι./Λ, ότι το Ίδρυμά μας αδυνατεί να υποστηρίξει διοικητικά τα Τμήματα των παραρτημάτων του και ειδικότερα τα τέσσερα εξ αυτών (Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα - Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και Πολιτικών Δομικών Έργων στα Τρίκαλα) που δεν έχουν κανένα μόνιμο Δ.Υ. και από τον Οκτώβριο 2010 δεν θα έχουν και κανένα Ι.Δ.Ο.Χ.».

Η διοίκηση του ΤΕΙ συμπληρώνει λέγοντας ακόμα πως δεδομένης της εκτίμησής μας ότι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από το Υπουργείο ΠΔΒΜ και στα αιτήματα μας, τα τμήματα αυτά θα κλείσουν ή για όσα είναι εφικτό θα επιστρέψουν στη Λάρισα.

Αντιρρήσεις
Ακόμα αναφέρεται πως γνωρίζετε τις αντιρρήσεις που είχαμε ως προς το χρόνο έναρξης των δύο Τμημάτων (Διατροφής και Διαιτολογίας και Πολιτικών Δομικών Έργων) και ασφαλώς θυμόσαστε τις δικές σας προφορικές και έγγραφες τοποθετήσεις υπέρ της άμεσης έναρξης της λειτουργίας τους, για να προστεθεί:
«Νομίζω ότι έφθασε η ώρα να δείξετε ότι εννοούσατε όλα όσα τότε λέγατε για την υποστήριξη των Τμημάτων με έδρα την πόλη σας».

Επιστολή
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο δήμαρχος Τρικκαίων απέστειλε επιστολή στο νομάρχη κ. Βλαχογιάννη όπου τονίζει τα εξής:
«Επανέρχομαι στο θέμα της διάθεσης αιθουσών για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Λάρισας (παράρτημα Τρικάλων) για τα επόμενα δυο ακαδημαϊκά έτη 2010-2011 και 2011-2012. Με δεδομένο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων , ότι το 7° Λύκειο Τρικάλων με δυναμικό 195 παιδιά και 11 τμήματα λειτουργεί με μέσο όρο 17,7 παιδιά /τμήμα και έχει δυνατότητα συγχώνευσης τμημάτων.
Σας παρακαλώ, μπροστά στο ενδεχόμενο να παύσει η λειτουργία του εν λόγω ΤΕΙ στην πόλη μας όπως, με απόφασή σας, προχωρήσετε στην παραχώρηση 2-3 αιθουσών του 7ου Λυκείου Τρικάλων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά τις απογευματινές ώρες από το Τμήμα. Επισημαίνω ότι υπάρχει η δέσμευση από το ΤΕΙ , να μην επηρεάζεται η λειτουργία του σχολείου τις πρωινές ώρες».

Αρνητικά
Με τέσσερα «όχι» και ένα «ναι» η αρμόδια Επιτροπή Παιδείας του δήμου Τρικκαίων τάχθηκε αρνητικά προ ημερών να παραχωρηθούν αίθουσες σχολικών μονάδων της πόλης μας και συγκεκριμένα του 7ου Λυκείου και του 4ου γυμνασίου για τη λειτουργία του ΤΕΙ Πολιτικών-Δομικών Έργων. Οι αρνητικές απόψεις εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελένη Αργυροπούλου, εξέφρασε την άποψη να δοθούν οι αίθουσες χωρίς όμως να διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων, αλλά πάντα και μετά από συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.