16.7.10

Τι αλλάζει στο ΤΕΙ;

Το ΤΕΙ Λάρισα από φέτος θα πρέπει σιγά-σιγά να πάρει κάποια χαρακτηριστικά των ΑΕΙ, κυρίως ως αναφορά την επαναληπτική εξεταστική φεβρουαρίου και την εισαγωγή νέων σπουδαστών όπως ανακοινώθηκαν προχθές.

Ειδικότερα καταρχήν,από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος όλοι οι νεοεισαχθέντες θα μπαίνουν στο χειμερινό εξάμηνο.

Το τρέχον χειμερινό εξάμηνο του 2010-2011 θα διδαχθούν τα μαθήματα όλων των εξαμήνων, στην επαναληπτική εξεταστική του φεβρουαρίου όμως, θα δώσουν μόνο παλιοί φοιτητές, για μαθήματα από το 2ο εώς το 7ο εξάμηνο. Και οι νέοι που δεν περάσουν κάποια μαθήματα με την 1η εξεταστική φεβρουαρίου, δεν θα τα δηλώσουν στο εαρινό εξάμηνο αλλά θα τα δώσουν στην επαναληπτική του Σεπτεμβρίου!


Κατά το Εαρινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν μόνον τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο. Οι σπουδαστές παλαιοτέρων ετών (2009 και πριν) μπορούν να δηλώσουν μαθήματα του 1ου εξαμήνου και να εξετασθούν σε αυτά (δεν θα διδαχθούν μαθήματα του 1ου εξαμήνου).


Από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011-12, στο Χειμερινό Εξάμηνο θα διδαχθούν τα μαθήματα των εξαμήνων 1ου 3ου και 4ου έως 7ου , ενώ στο Εαρινό εξάμηνο τα μαθήματα των εξαμήνων 2ου και 4ου έως 7ου, κ.ο.κ.


Ποια τα θετικά που προκύπτουν:
Η έλειψη της επαναληπτικής εξεταστικής στον Φεβρουάριο θα δώσει περισσότερο χρονικό διάστημα για να χρησιμοποιηθεί ή για να γίνει το πρόγραμμα της εξεταστικής του Φεβρουαρίου κενά διαστήματα ή για να γίνει το πρόγραμμα της εξεταστικής του Ιουνίου με μεγαλύτερα κενά διαστήματα ή για να τελειώνει ή και για τα δύο ταυτόχρονα ή για να πάμε για διακοπές νωρίτερα.


Αρνητικά; Ότι μαθήματα χάσεις τον Φεβρουάριο θα τα ξαναδώσεις μετά από 6 μήνες!

Το ΤΕΙ με αυτή την τεχνική κερδίζει στο ότι μπορεί να έχει λιγότερους ωρομίσθιους καθηγητές, το οικονομικό όφελος είναι μεγάλο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.