26.7.11

Διάλογος μέσω Internet μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πολιτών για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε διάλογο με τους πολίτες μέσω ίντερνετ για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ προχώρησε το υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, με ερωτήσεις που κατέθεσαν οι πολίτες στο επίσημο blog του υπουργείου, καθώς επίσης και μέσω Twitter (στο twitter account@MineduBlog).



Απαντήσεις σε ζωντανό χρόνο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έδιναν οι εμπειρογνώμονες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που επεξεργάζεται το σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι πολίτες κατέθεσαν δεκάδες ερωτήματα στα οποία δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις από τους αρμόδιους, ενώ την διαδικασία, που συνολικά διήρκεσε 3,5 ώρες, παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που ενημερωνόταν για τις ερωτήσεις των πολιτών και τις απαντήσεις που δίνονταν σε αυτές.

Τα ερωτήματα αφορούσαν κυρίως τους φοιτητές, τα προγράμματα σπουδών και τη διάρκειά τους, τη φοιτητική μέριμνα, την αξιολόγηση των πανεπιστημίων και το νέο τρόπο διοίκησης των ΤΕΙ, την αποτελεσματικότητα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και την εξέλιξη των καθηγητών στα πανεπιστήμια, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου Νόμου καθώς και για τις μεταβατικές διατάξεις.

Όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε αναλυτικά τον διάλογο που διεξήχθη, με τις ερωτήσεις των πολιτών και τις απαντήσεις των αρμοδίων από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά τον διάλογο κάνοντας κλικ εδώ.

πηγή:xblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.