24.7.11

Άρθρο για την σπουδαστική στέγη και ζωή στη Λάρισα

Η αφθονία διαμερισμάτων και σπιτιών στη Λάρισα δεν την τοποθετούν μεταξύ των ακριβότερων πόλεων της χώρας στη φοιτητική στέγη. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες τα μισθώματα ακολουθούν καθοδική πορεία, παρά το γεγονός ότι η παραμονή στο ενοίκιο φαίνεται να ακολουθεί αυξητική τάση, αφού η αγορά ακινήτου έχει γίνει πιο δύσκολη.

Η ζήτηση έχει μειωθεί τόσο λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων (στη Λάρισα θα φοιτήσουν φέτος 1.700 λιγότεροι φοιτητές στο ΤΕΙ και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) όσο και λόγω της γενικότερης κρίσης, που αναγκάζει πολλούς να επιλέγουν να σπουδάσουν στον τόπο τους.


Η πλειονότητα των φοιτητών αναζητεί στέγη στον κεντρικό τομέα της πόλης, όπου όμως υπάρχουν λίγες γκαρσονιέρες ή δυάρια σε παλαιές οικοδομές. Με τις τιμές σε πτώση οι γκαρσονιέρες κυμαίνονται στα 180-220 ευρώ, σε νεόδμητες οικοδομές, ενώ τα δυάρια από 280-320 ευρώ παρέχοντας (στην πλειονότητά τους) αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο. Οσο κανείς απομακρύνεται από τον κεντρικό τομέα τόσο περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες τιμές βρίσκει.

Το κόστος ζωής για το φοιτητή αυξάνει στα θέματα μετακίνησης-διασκέδασης. Το φοιτητικό εισιτήριο του αστικού λεωφορείου προς το ΤΕΙ (σ.σ. Ιατρική Σχολή και Τμήμα Βιοχημείας βρίσκονται εντός της πόλης) κοστίζει 80 λεπτά. Στην «πόλη του καφέ» η γεύση του θα 'ναι «πικρή», καθώς στα κεντρικά καφέ της Λάρισας ο φραπέ κοστίζει 3,5 ευρώ, ο «φρέντο» 4 και ο ελληνικός 2 ευρώ. Ευτυχώς υπάρχουν, σε «in» στέκια, καφέ με «happy hours» (π.χ. 7.30-10 το πρωί), όπου όλα τα ροφήματα κοστίζουν 2,5 ευρώ.

Ελευθεροτυπία 2/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.