22.7.11

"Φούλαρε" ο Mail-Server του ΤΕΙ

Ανακοίνωση από τον Κόμβο του ΤΕΙ:

Σήμερα διαπιστώθηκε ότι μετά την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος από το γραφείο δημοσίων σχέσεων σε όλους τους χρήστες του ΤΕΙ/Λ, (το συνολικό μέγεθος των απεσταλμένων ξεπέρασε τα 10 Gb), εξαντλήθηκε ο διαθέσιμος χώρος των σκληρών δίσκων του κεντρικού εξυπηρετητή αλληλογραφίας.

Για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα , προχωρήσαμε στην επιλεκτική διαγραφή των μηνυμάτων από τα γραμματοκιβώτια όλων των χρηστών που ήταν παλαιότερα των 2 ετών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι  χρήστες είναι υποχρεωμένοι να διαγράφουν τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματά τους από τον κεντρικό εξυπηρετητή αλληλογραφίας και να τηρούν αντίγραφα εφόσον το επιθυμούν ν μόνο στον προσωπικό τους Η/Υ.

Επίσης όταν στέλνονται μηνύματα στις λίστες αλληλογραφίας, θα πρέπει να είναι όσον το δυνατόν μικρότερα σε μέγεθος και να αποφεύγεται η χρήση συνημμένων εγγράφων όπου αυτό είναι δυνατό.

Οι πόροι των εξυπηρετητών δεν είναι ανεξάντλητοι και η υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες χωρίς προβλήματα.

Αν η κατάσταση δεν διορθωθεί στις επόμενες ημέρες, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε διαγραφή και άλλων μηνυμάτων χωρίς νέα προειδοποίηση.

Στο άμεσο μέλλον θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού μέγιστου μεγέθους γραμματοκιβωτίων (quota) για όλους τους χρήστες και όταν κάποιος φτάσει αυτό το όριο, αυτόματα θα σταματά να λαμβάνει νέα αλληλογραφία έως ότου αδειάσει τα γραμματοκιβώτια του.

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σχεδόν από όλους τους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών διεθνώς και στα ακαδημαϊκά δίκτυα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΝΤΑΣ
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
41110 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΗΛ: 2140 684730

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.