14.6.11

"10 τρόποι να περισώσεις την αξιοπρέπειά σου μετά από πολλαπλά κοψίματα"

Έχει περάσει καιρός που πάτησες το τελευταίο έτος σπουδών σου και εξάμηνα τώρα σε ζώσανε τα φίδια του πότε θα πάρεις πτυχίο, πότε θα γίνεις παραγωγικός. Χρωστάς και συνεχίζεις να κόβεσαι. Κάντο με αξιοπρέπεια!

1. Προφανώς αγαπητέ κάτι φταίει και κόβεσαι. Όσο και να ισχύουν οι φήμες για το φαινόμενο του ανεμιστήρα στις διορθώσεις (όσα πέφτουν κάτω από το γραφείο του καθηγητή κόβονται και όσα μένουν πάνω περνάνε) δεν μπορεί να τις ανασύρεις σα δικαιολογία κάθε φορά που δίπλα από το όνομά σου στον πίνακα βαθμολογίας στέκεται ένα μεγαλοπρεπές 3.


2. Σταμάτα λοιπόν να επικαλείσαι κάθε φορά την απονιά, αδιαφορία, ασχετίλα του καθηγητή - τσεκούρι. Πέρα του ότι γίνεσαι γραφικός στην παρέα που θα αρχίσει αργά ή γρήγορα να δυσπιστεί, είναι καιρός να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

3. Κάτι κάνεις λάθος. Παραδέξου το στον εαυτό σου πρώτα και αντί να το παίζεις Ξανθόπουλος ξεστομίζοντας κατάρες για την άτιμη κοινωνία, συμβουλέψου κάποιον που τα καταφέρνει. Δεν είναι ντροπή. Πνίξε τον εγωισμό σου και απευθύνσου στο συμφοιτητή που μέχρι πρότινος λοιδορούσες αποκαλώντας τον πισώπλατα πετούνια (από το φύτουλα) και άκουσε τα μυστικά της επιτυχίας που είναι διατεθειμένος να σου αποκαλύψει. Μπορείς κάτι να κλέψεις από το σύστημα και την οργάνωσή του που θα σε βάλει σε μια σειρά.

4. Το ξέρω, είναι άσχημο να κόβεσαι για τέταρτη φορά στο ίδιο μάθημα. Προς θεού! Μην αρχίσεις και διαδίδεις ότι τα είχες γράψει όλα τέλεια, ότι είχες ξεσκιστεί στο διάβασμα για το συγκεκριμένο μάθημα. Η αποτυχία σου τότε θα ισοδυναμεί με υποψία ανικανότητας, κάτι που δε θέλουμε να μείνει ως εντύπωση στους συμφοιτητές (ο Λάκης ο χαζούλης).

5. Καλό είναι όταν είσαι πάνω από 7ο έτος και χρωστάς ακόμη τα κέρατά σου να ρίξεις τους τόνους. Δεν είναι μαγκιά να είσαι αιώνιος φοιτητής και είναι άκυρο να το παίζεις έξυπνος για θέματα σχολής. Μπορείς να δίνεις συμβουλές ως πιο έμπειρος για τις παγίδες της ζωής στους μικρότερους, αλλά σε ό,τι αφορά τα μαθήματα γίνε ο μαθητής τους.

6. Αν έχεις μεγαλώσει τόσο, έχεις πιάσει δουλειά και στο πανεπιστήμιο την τελευταία φορά που το θυμάσαι ήταν στη μόδα οι βάτες και το μαλλί χαίτη, είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην μπορείς να μπεις στο κλίμα και να χαθείς στις σημειώσεις. Πλησίασε κάποιον καθηγητή ελπίζοντας ότι θα σεβαστεί τους γκρίζους σου κροτάφους και ζήτησέ του να σε λυπηθεί και να σε καθοδηγήσει στο διάβασμα ή να σου δώσει κάποια εργασία και sos.

7. Πολλοί φοιτητές προχωρημένου έτους συνηθίζουν στα γραπτά τους να αφήνουν δακρύβρεχτα ραβασάκια προς τους διορθωτές. Μηνύματα τύπου «σε λίγο πρέπει να πάω φαντάρος, οι γονείς μου είναι φτωχοί και δεν μπορούν να με πληρώνουν είμαι στο 15ο έτος λυπηθείτε με» είναι κατά μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι δε φέρνουν το ποθητό αποτέλεσμα. Αντιθέτως γίνεστε ρεζίλι.

8. Μπορείτε, ωστόσο, αν είστε ένα δύο μαθήματα πριν το πτυχίο να συναντήσετε τον καθηγητή και να του ζητήσετε επιείκεια, αφού υποσχεθείτε ότι θα προσπαθήσετε για το καλύτερο. Εκτός κολλημένων περιπτώσεων οι περισσότεροι ακούνε, μην εκμεταλλευτείτε την ανθρωπιά τους, όμως και έχετε προσδοκίες δίνοντας λευκή κόλλα.

9. Απόπειρες δωροδοκίας προς διορθωτές και επιτηρητές απαγορεύονται διά ροπάλου, εκτός κι αν μιλάμε για περιπτώσεις σεσημασμένων.

10. Αν και μετά από όλα αυτά και πάλι δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε και να περάσετε τα μαθήματα, μάλλον σημαίνει ότι κατά λάθος βρεθήκατε στη συγκεκριμένη σχολή και θα πρέπει να κάνετε στροφή στην καριέρα σας.


πηγή:MyCampus.gr

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/6/11 13:16

    χαχαχχα,μάλλον αυτός που το έγραψε δεν σπουδάζει ηλεκτρολογία,όταν στην ορκομοσία ορκίζονται 5 άτομα τι σημαίνει οτι μόνο τόσο λίγοι ενδιαφέρονται?όταν ζητάνε 700€ για να σε περάσουν αλλιώς δεν έχει τι σημαίνει?δεν χρωστάω τα κέρατα μου αλλά είμαι απο τους λίγους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/11 16:16

    Οταν λες ζητανε 700Ε, ποιοι ακριβως?

    ΟΝΟΜΑΤΑ πες μας.

    Ειναι παρα πολυ σοβαρο αυτο που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/11 22:00

    ολόκληρο θέμα έγινε με τον Ασλάνη και τα ηλεκτρονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.