26.5.11

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το παράρτημα Καρδίτσας αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 24/5 στο Γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας η Συντονιστική Επιτροπή των τοπικών φορέων, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη μη εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο π. Κ. Καλλιώρας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστη Ψαχούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απ. Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στ. Γούλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.κ. Β. Παππάς και Ηλ. Αντωνίου αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδροςτου Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημ. Κονταξής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων κ. Ι. Χουλιάρας, ο καθηγητής του Τμήματος κ. Βραχνάκης, και οι εκπρόσωποι των σπουδαστών του Παραρτήματος κ.κ. Π. Κουνινιώτης και Ν. Νούλας και ο συνεργάτης του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Αντ. Κωνσταντέλλος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι απαιτείται κλιμάκωση της αντίδρασης, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική εξουσία, ότι οι φορείς και οι πολίτες της περιοχής μας δεν θα επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμισή της.

Έπειτα από διαλογή συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων αποφασίσθηκαν τα εξής:

- Η Συντονιστική Επιτροπή ξεκινάει την Πέμπτη 26/5 εκστρατεία συλλογής υπογραφών από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες σε κείμενο, όπου θα καταγράφεται η αντίθεση στην μη εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, αλλά και στη συνολική υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή μας σε σειρά ζητημάτων (Ε65, Αχελώος, Νοσοκομείο κ.λ.π.) Για το σκοπό αυτό θα στηθεί από το Δήμο Καρδίτσας κιόσκι στην κεντρική πλατεία, όπου στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης θα βρεθούν εκπρόσωποι όλων των φορέων, ενώ θα υπάρξει κινητοποίηση στις υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Τοπικές Κοινότητες.
- Θα αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο της πόλης και στην Κεντρική Πλατεία.
- Θα σταλεί επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Διαμαντοπούλου, με την οποία θα εκφράζεται η αντίθεση του συνόλου των φορέων στην συγκεκριμένη απόφαση και θα ζητείται συνάντηση μαζί της.
- Την Δευτέρα 30/5 και την Τρίτη 31/5 η αντίδραση θα κλιμακωθεί με καταλήψεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες.
Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει αναλάβει τη νομική διερεύνηση της δυνατότητας να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για αναστολή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.