18.5.11

Μη βιώσιμο το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων...

Το ένα τμήμα μένει, το άλλο φεύγει, αλλά διεκδικούμε ένα από τη Λάρισα για να «ισοφαρίσουμε» τη ζημιά.

Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΕΥΝΑΣ, για την τοπική μάλλον υποτονική αντίδραση για τα ΤΕΙ σε αντιδιαστολή με τη χθεσινή δυναμική κάθοδο των Καρδιτσιωτών στην Αθήνα για το ΤΕΙ Δασοπονίας που τους αφαιρούν, ο κ. Λάππας, παρουσίασε την απάντηση σε επιστολή του, από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υπουργού Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κυρίου Κώστα Μπάστα, που σε ύφος τηλεγραφικό αναφέρει τα εξής:
«Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας.

1. Το ενημερωτικό με την πολιτική και εκπαιδευτική αιτιολόγηση της απόφασης να υπάρξουν τμήματα χωρίς εισακτέους και
2. Τα στοιχεία από τα τμήματα ΤΕΙ που τεκμηριώνουν την παραπάνω απόφαση.
3. Σχετικά με το ερώτημά σας, το άλλο τμήμα θα παραμείνει στα Τρίκαλα».
Το… άλλο, τμήμα είναι των Πολιτικών Δομικών έργων, οπότε υπάρχει έγγραφη δέσμευση του ιδιαιτέρου της Υπουργού, ότι αυτό μένει».
Ως προς το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων, τα στοιχεία που κοινοποίησε στον κ. Λάππα ο ιδιαίτερος της υπουργού, τον έπεισαν ότι δεν είναι βιώσιμο.
Σύμφωνα με αυτά, 14 φοιτητές παρέλαβαν συγγράμματα το πρώτο εξάμηνο. Επίσης, από τις 200 θέσεις που δόθηκαν πέρυσι, καλύφθηκαν οι 22. Ο συνολικός αριθμός των φοιτητών, του ΤΕΙ είναι 59.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Λάππας δήλωσε τα εξής: «Το τμήμα Ανακαίνισης δεν είναι βιώσιμο γιατί το εγκαταλείπουν οι φοιτητές. Το άλλο τμήμα θα παραμείνει στα Τρίκαλα».
Κληθείς, από την ΕΡΕΥΝΑ, να σχολιάσει τις αιτιάσεις για την παραμονή του «αδερφού» τμήματος Ανακαίνισης στην Πάτρα, αλλά και την παραμονή του συνόλου των ΤΕΙ της Κοζάνης, γενέτειρας της κυρίας Διαμαντοπούλου, ο κ. Λάππας μας παρέπεμψε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους οι οποίοι, όπως τόνισε, μπορούν να ζητήσουν από την υπουργό, τα σχετικά στοιχεία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η διεκδίκηση
Το επόμενο ερώτημα που θέσαμε στον δήμαρχο Τρικκαίων ήταν μάλλον εύλογο: «Ένα ίσον κανένα δήμαρχε, οπότε πως θα «δεθεί» το τμήμα που θα παραμείνει στα Τρίκαλα;». Ο κ. Λάππας, απάντησε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές, θέτουν ζήτημα μεταφοράς του τμήματος Έργων Υποδομής που σήμερα λειτουργεί στη Λάρισα, στην πόλη των Τρικάλων.

Του Λάζαρου Μάμαλη
Η ΕΡΕΥΝΑ

3 σχόλια :

  1. Θα μου παρεις ενα... θα μου δωσεις ενα.... εεελα θείοοοοο... δωσε και μενα το κακομοιρο κααατι.... α θείοοοο .... ενα μονο τμηματάκι....
    ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΕΟ?????
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΕΟ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/11 13:06

    τι λετε ρε παιδια παμε καλα?? να μεινει στα τρικαλα το δομικων εργων οπως ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/11 16:00

    τα έργα υποδομής από την Λάρισα δεν τα αγγίζει κανείς θα παραμείνουν εκεί που είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.