31.5.10

e-gov καταστάσεις...

Επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται στο τμήμα Πληροφορικής για το τι λέγεται στις Συνεδριάσεις των καθηγητών, αποφασίστηκε τα Πρακτικά του τμήματος να ανεβαίνουν σε μια ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του τμήματος!

http://www.cs.teilar.gr/CS/praktika/

Στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης εμπεριέχεται και η Συνέλευση σχετικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών. Γενικότερα τα πρακτικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι φοιτητές του τμήματος έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τι λένε οι καθηγητές τους και τι ψηφίζουν στις ψηφοφορίες....

Επίσης, θα διασκεδάσετε ιδιαίτερα από τις "διαλογικές συζητήσεις", είναι σαν να διαβάζετε το σενάριο θεατρικής παράστασης!... Στο παρακάτω μάλιστα διάλογο τίθεται το θέμα των προαπαιτούμενων μαθημάτων(αλυσίδες)...


{Από Γ.Σ. 12/5/2010}

Αδάμ Γεώργιος: Δεν έχει κατατεθεί καμία νέα εισήγηση, οπότε δεν έχει υπάρξει αλλαγή στον αριθμό των προαπαιτουμένων μαθημάτων που υποβλήθηκαν στην προηγούμενη Γ.Σ. Αν κάποιος έχει κάποιες παρατηρήσεις μπορεί να τις εκφράσει.
Γκαράνη Γεωργία: Ο αριθμός των προαπαιτουμένων μαθημάτων ως υποχρεωτικών είναι πολύ μεγάλος και πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον. Δε συμφωνώ με αυτό τον αριθμό των προαπαιτουμένων μαθημάτων.
Σαμαράς Νικόλαος: Τα προαπαιτούμενα μαθήματα ορίστηκαν με βάση την ύλη των μαθημάτων του Γ΄ Τομέα και πιστεύω ότι ο αριθμός τους πρέπει να είναι αυτός.
Αδάμ Γεώργιος: Τα προαπαιτούμενα υποχρεωτικά μαθήματα καταλήγουν να είναι περισσότερα και από τις «αλυσίδες» που είχαμε στο παρελθόν, παρόλο που ο αριθμός των μαθημάτων τώρα είναι αρκετά μικρότερος. Έχω επιφυλάξεις αν όλα τα προαπαιτούμενα υποχρεωτικά μαθήματα θα πρέπει να εφαρμοσθούν στους σπουδαστές που ακολουθούσαν το παλαιό πρόγραμμα Σπουδών.

Στο σημείο αυτό αποχωρεί από τη συζήτηση ο κ. Ιατρέλλης ΄Ομηρος.

Σάββας Ηλίας: Τα προαπαιτούμενα μαθήματα είναι πάρα πολλά και θα ήταν καλό να λειτουργήσουν συμβουλευτικά.
Χαρτώνας Χρυσάφης: Πρέπει να προσδιορίσουμε τα προαπαιτούμενα μαθήματα που είναι επιπλέον και με αυτό τον τρόπο να μειώσουμε τον αριθμό τους και να μη συζητάμε γενικά για τη μείωσή τους.
Βέντζας Δημήτριος: Η αύξηση του αριθμού των προαπαιτουμένων μαθημάτων θα οδηγήσει σε συσσώρευση των σπουδαστών που θα χρωστούν μαθήματα, θα εμφανίζονται πολλοί σπουδαστές σε ένα Εργαστήριο ή σε μια Θεωρία και το Τμήμα θα φθάσει στο σημείο να μην έχει πτυχιούχους.

Στο σημείο αυτό επιστρέφει ο κ. Ιατρέλλης ΄Ομηρος. (το κοινό χειροκροτεί)

Αδάμ Γεώργιος: Πρέπει να δούμε ανά Τομέα ένα-ένα τα προαπαιτούμενα και να αποφασίσουμε. Ο Α΄ Τομέας έχει μόνο ένα μάθημα ως προαπαιτούμενο. Από τα προαπαιτούμενα του Β’ Τομέα προτείνω να καταργηθεί το μάθημα «Δομές Δεδομένων και Αρχεία» ως προαπαιτούμενο του μαθήματος «Ανάλυση Αλγορίθμων».

Τίθεται σε ψηφοφορία η πρόταση του κ. Αδάμ Γεωργίου
Σαββας Ηλίας: Συμφωνώ με τον κ. Αδάμ για την κατάργηση αυτού του μαθήματος ως προαπαιτούμενου και ψηφίζω υπέρ της πρότασης
Αδάμ Γεώργιος: ψηφίζει υπέρ .
Τσουκάτος Κων/νος: ψηφίζει κατά
Καραπούλιος Κων/νος: ψηφίζει κατά
Ιατρέλλης ΄Ομηρος: ψηφίζει κατά
Γκαράνη Γεωργία: ψηφίζει κατά
Λόλιος Νικόλαος: ψηφίζει κατά
Βέντζας Δημήτριος: ψηφίζει κατά
Σαμαράς Νικόλαος: ψηφίζει κατά
Χαρτώνας Χρυσάφης: ψηφίζει κατά

Κατά την ανωτέρω ψηφοφορία η πρόταση του κ. Γ. Αδάμ έλαβε δύο (2) ψήφους υπέρ και οκτώ (8) κατά. Επομένως, δεν γίνεται δεκτή η πρόταση του κ. Γ.Αδάμ και
η Γ. Σ.
α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α

1) κάνει δεκτό το μάθημα «Δομές Δεδομένων και Αρχεία» ως προαπαιτούμενο του μαθήματος Ανάλυση Αλγορίθμων.
2) κάνει δεκτές τις εισηγήσεις των Τομέων για τον καθορισμό των προαπαιτουμένων μαθημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.