5.10.13

Ανακοίνωση προέδρου ΤΕΙ Θεσσαλίας: Έναρξη Μαθημάτων με προβλήματα λειτουργίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 7-10-2013 ξεκινούν τα μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου του σπουδαστικού έτους 2013-2014 στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Σας κάνουμε γνωστό ότι κάποια από τα Τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας δε θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν κάποια από τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους, κάποια άλλα μάλιστα, δε θα έχουν καν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν
.

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας βρίσκεται σήμερα στη συγκεκριμένη δυσχερή κατάσταση λόγω α) της έλλειψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, δεδομένης της συνταξιοδότησης αρκετών μελών Ε.Π. του Ιδρύματος, αλλά και της πρόσληψης ελάχιστου εκπαιδευτικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και β) λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με το θεσμό των πανεπιστημιακών υποτρόφων. Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια χρήματα για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, είτε με το θεσμό του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, είτε με το νέο θεσμό των πανεπιστημιακών υποτρόφων, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), η οποία θα καθορίζει επακριβώς το καθεστώς που θα διέπει και θα διευκρινίζει συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα όπως ο τρόπος πρόσληψης, ο τρόπος πληρωμής, ο προσδιορισμός των εργοδοτικών εισφορών κ.α. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, βεβαίως, αφορά όχι μόνο το ΤΕΙ Θεσσαλίας, αλλά όλα τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα που λόγω της συγκεκριμένης καθυστέρησης αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στελέχωσης και υποστήριξης των μαθημάτων τους.

H Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει κατ’ επανάληψη παρέμβει στο Υπουργείο Παιδείας εκθέτοντας το πρόβλημα με κάθε λεπτομέρεια και με παλαιότερα έγγραφά της, αλλά και με τη σημερινή έγγραφη παρέμβασή της (υπ’ αριθμό 6063/4-10-2013 έγγραφο του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), ελπίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα δώσει λύση έγκαιρα, ώστε να αποφευχθεί η επικείμενη αναστάτωση την οποία θα προκαλέσει η αδυναμία υλοποίησης των μαθημάτων.

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να καταστεί γνωστό σε όλους το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ίδρυμα και καλούμε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα να συνταχθεί με τη Διοίκηση του Ιδρύματος στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.



Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

.