26.12.12

" Έξω οι παρατάξεις από τα ΑΕΙ/ΤΕΙ"

Θέλησα σήμερα να επικεντρωθώ στην άποψη που κυριαρχεί σε πολλούς συμφοιτητές. Αναφέρομαι στην άποψη " Έξω οι παρατάξεις από τα ΑΕΙ/ΤΕΙ", μία άποψη που δεν συμφωνώ και θα σας εξηγήσω γιατί και θα ήθελα να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.

Καταρχήν αδιαμφησβήτητα οι κομματικές παρατάξεις ασπάζονται κάποιες πολιτικές, πολιτικές γνωστές που ο καθένας μπορεί να τις ψάξει και να τις μάθει. Ανεξάρτητα με το ότι κάποιοι π.χ. ΔΑΠίτες θα πουν "ρε φιλαράκι εμας δεν μας νοιάζουν αυτά". Η άποψη ενός υποστηρικτή μιας παράταξης ότι η παραταξή του δεν εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα ή δεν έχει πολιτικό προσανατολισμό είναι βλακώδης. Αν ήταν τότε ας γινόταν και η ΔΑΠ Σύλλογος Διασκέδασης.

Έτσι λοιπόν, ο φοιτητής κάθε φορά που ξέρει ποιος είναι ο εκπρόσωπος του μπορεί και να γνωρίζει τις πολιτικές του κατευθύνσεις, αν δεν γνωρίζει από πολιτικές κατευθύνσεις ο φοιτητής πρέπει να βιαστεί καθώς έχει κλείσει ήδη τα 18.


Γνωρίζοντας λοιπόν τι εκπροσωπεί ο καθένας μπορείς να ξέρεις για το αν είναι καλό ή όχι για σένα και το Ίδρυμα. Από την στιγμή που περάσουμε σε ένα μοντέλο "εκπροσώπου φοιτητών" πως θα ξέρεις 1ον: Τι πραγματικά εκπροσωπεί ο σπουδαστής; 2ον: Αν δεν είναι ο περίφημος πρόεδρος της παράταξης που δρα χωρίς ταμπέλες αλλά πισώπλατα με την υποστήριξη των μελών του;

Δηλαδή το ότι θα πει το νομοσχέδιο ότι μεθαύριο θα γίνουν εκλογές και θα ψηφίσουμε εκπρόσωπο με ονόματα τι θα γίνει; Θα ψηφίσεις όπως στο Λύκειο τον Σάββα που είναι μάγκας και έχει και μηχανάκι; Θα ψηφίσεις τον Βαγγέλη που μπορεί να μην λέει ΔΑΠ δίπλα στο όνομα του αλλά έρχεται από την ΔΑΠ; Θα ψηφίσεις έναν που δεν τον ξέρεις και δεν ξέρεις τι πραγματικά υποστηρίζει και τι γραμμή ακολουθεί;

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως πολιτική υπάρχει παντού τελικά, και χρειάζεται να υπάρχει.
Και η αναρχία ακόμα, πολιτική είναι.

.