5.12.12

"Φέρε την επιχείρηση σου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Λάρισας"

Ένα party κέντρισε την προσοχή μου αυτές τις μέρες που γίνεται σήμερα στο ΤΕΙ Λάρισας. Σε αυτό το party που συμμετέχει ο γνωστός Μηδενιστής με κάποιους DJ.

Το συγκεκριμένο party λοιπόν γίνεται στο χώρο του ΤΕΙ. Γίνετε από κάποια παράταξη που να δικαιολογεί τον τρόπο που οι διοργανωτές πήραν άδεια; Τουλάχιστον φαινομενικά όχι.

Επιπλέον το party διοργανώνεται και προωθείτε από τον γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας Πόλις, και έχει και χορηγούς μεταξύ άλλων 2 γνωστές μάρκες ουϊσκι και μπύρας.

Ας Ανακεφαλαιώσουμε, ένας ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ράδιοφωνικός σταθμός χρησιμοποιεί της εγκαταστάσεις ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ εκπαιδευτικού ιδρύματος για ένα party που αν μη τι άλλο απότι καταλαβαίνουμε έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι υπάρχει είσοδος αλλά σε αυτό μας έχουν συνηθίσει οι παρατάξεις που αποφεύγουν να το αναγράφουν στις αφίσες τους.

Απόσο γνωρίζω τα party στους χώρους του ΤΕΙ σχεδόν πάντα γίνονται χωρίς άδεια, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις μεταξύ των οποίων και οι Πολιτιστικές Ομάδες. Μπορώ να καταλάβω και να κατανοήσω το ότι δεν γίνεται θέμα όταν φοιτητές κάνουν party στους χώρους του ΤΕΙ, γιατί πρόκειται για ΦΟΙΤΗΤΕΣ όχι clubs,ράδιοφωνικούς σταθμούς και καφετέριες.

Στη περίπτωση αυτού του party, στη περίπτωση ειδικά που όπως φαίνεται δεν υπάρχει άδεια χρήσης του χώρου, θα έπρεπε να επέμβει το Διοικητικό Συμβούλιο. Και τι σόι άδεια δηλαδή να υπάρχει για κάτι τέτοιο; Ας είμαστε σοβαροί.. Αν πισώπλατα υπάρχει διοργάνωση από παράταξη το θέμα γίνετε σοβαρότερο καθώς μιλάμε για λεφτά...!

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται χρήση των χώρων του ΤΕΙ από επιχειρηματίες ελεύθερα και ασύδοτα.
Υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει τις διαφημίσεις στο ΤΕΙ, πως δικαιολογεί λοιπόν αυτό το party?

Το ΤΕΙ περνάει δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ευκαιρία λοιπόν κύριε Πρόεδρε, να βγάλει το Ίδρυμα κανά φράγκο τουλάχιστον για να φάει κανάς συμφοιτητής στη σίτιση. 

Και ναι, φυσικά και όταν η ΔΑΠ έκανε party έσφαλε πάλι με παρόμοιο τρόπο, είχε χορηγούς, επέβαλε είσοδο και φυσικά δεν έβγαζε άδεια...

Καλή διασκέδαση.

Ο πρώην ΤΕΙτζής

.