8.12.12

Κινητοποίηση του ΜΑΣ για τις εστίες

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για τα προβλήματα που σχετίζονται με τις φοιτητικές εστίες οργάνωσαν, χτες, το ΜΑΣ, οι Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ - ΑΕΙ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας σπουδαστές - φοιτητές, μαζί με εργαζόμενους, έφτασαν με πορεία και αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, στην οποία, αφού επισήμανε ότι πάρα πολλοί σπουδαστές έχουν μείνει έξω από τις εστίες που λειτουργούν στο ΤΕΙ Λάρισας, για τους φοιτητές της Ιατρικής και της Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν υπάρχουν εστίες, ζήτησε, δε, με ευθύνη της Περιφέρειας, να αξιοποιηθεί το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Atlantic», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Κύπρου, για τη δημιουργία νέων εστιών. Στις εστίες αυτές κι αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή τους (μελέτες για την ασφάλεια του κτιρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων κ.λπ.) να στεγαστούν σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με δεκάδες ακόμα ακίνητα των ιδρυμάτων, καθώς και εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ, όλες οι εστίες βρίσκονται στον «αέρα» αφού η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί δραστικά, ενώ το «κούρεμα» των αποθεματικών των ιδρυμάτων, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί και οι συνεχιζόμενες περικοπές για την Παιδεία τις οδηγούν στο ξεπούλημα, ή στο κλείσιμο. Αλλωστε, με το νόμο - πλαίσιο οι εστίες μετατρέπονται σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν όσο τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα, φορτώνοντας το κόστος στους ίδιους τους οικότροφους και τις οικογένειές τους.

πηγή:rizospastis.gr

.