30.11.11

"Το φεστιβάλ του παραλόγου"

Ακολουθεί φοιτητική άποψη:

Τις τελευταίες 2 μέρες όπως και άλλοι συμφοιτητές μου είμαι μάρτυρας της τραγικότερης εικόνας που είχα σαν φοιτητής στο Ίδρυμα.

Η εν λόγω εικόνα μεταξύ άλλων ακούγεται κιόλας.

Μιλάω για την παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που με το φεστιβάλ καταλαβαίνω πως προσπαθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο αλλά εγώ δεν τις φταίω σε τίποτα. Τόσες μέρες έχει γίνει κατάληψη του κεντρικού διαδρόμου, παίζει μουσική (σκυλάδικα για να είμαι στο κλίμα του προηγούμενου συμφοιτητή που έγραφε για το εστιατόριο...) αρκετά δυνατά, έχει στήσει πάγκους και πουλάει βιβλία (απορώ αν επιτρέπεται να φέρω κ γω κάτι τσάντες να πουλάω), playstation, έχει γεμίσει το τόπο αφίσες και απορώ πραγματικά ακόμα περισσότερο με τους συμφοιτητές μου. Με αυτούς που βρίσκονται εκεί. Με αυτούς που κάθονται και κολλάνε αφίσες. Με αυτούς που ουρλιάζουν συνθήματα. Ξεκάθαρα θα το πω, τους θεωρώ χαζούς.


Η εικόνα που προσδίδει η εν λόγο παράταξη προς τα έξω είναι αντικείμενο συζήτησης. Άκουσα πως τα λεφτά που δίνεις για να παίξεις playstation τα δίνουν στο συσσίτιο της εκκλησίας των Αϊ τάδε...  Μπράβο συγκλονιστικό...
Εγώ βλέπω όλο αυτό και βλέπω μόνο πεταμένα λεφτά, λεφτά των μελών ίσως αλλά κυρίως της ΟΝΝΕΔ, λεφτα της ΟΝΝΕΔ από το κόμμα, λεφτά που το κόμμα βρήκε και από το κράτος....

Ας μην αρχίσει κάποιος να επιμένει πως δεν υπάρχει συσχέτιση ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ. Είναι σαν να προσπαθεί ο Κνίτης να με πείσει πως δεν υπάρχει συσχέτιση του Μ.Α.Σ. με το ΚΚΕ..

Ανησυχώ ακόμα περισσότερο με το νέο νομοσχέδιο της παιδείας.Γιατί;

Ας δούμε λίγο τι συμβαίνει. Το νομοσχέδιο λέει πως θα υπάρχει μόνο ένα άτομο που θα βγαίνει με εκλογές σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αυτό δεν απαγορεύει καμία παράταξη να στέλνει τους δικούς της και να τους υποστηρίζει. Αυτό που παύει όμως και δυσκολεύει είναι καταρχήν πως η πολιτική στο Ϊδρυμα πεθαίνει. Δεν θα ξέρεις τι ψηφίζεις. Αν ψηφίζεις δεξιό, αριστερό, φασίστα, αναρχικό...  Αυτό σε λίγα χρόνια θα οδηγήσει πιθανώς να έχουμε εκλογές τύπου 15μελές γυμνασίου. Όπου θα βγαίνει ο πλέον δημοφιλής και απολιτίκ. (ίσως φαινομενικά απολιτίκ όμως...)

Σε μερικά χρόνια θα οδηγηθούμε να είμαστε όπως τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αν έχετε ακούσει εκεί δεν υπάρχουν παρατάξεις, αλλά υπάρχουν "αδελφότητες". Θεωρώ προσωπικά πολύ πιθανό να πάμε προς τα εκεί. Κανείς δεν λέει πως οι αδελφότητες δεν μπορούν να εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα, είτε πολιτικών κομμάτων, είτε επιχειρήσεων.

Η ΔΑΠ αυτή τι στιγμή φαίνεται απελπισμένη. Φεστιβάλ, νταβαντούρια... χαζομαρες... Προσπαθεί να φανεί. Μερικοί απορούνε πιο όφελος έχει πια... Μα πάντα θα έχει ώφελος. Και το ώφελος δεν το έχουν τα μέλη της που τρέχουν σα τα πρόβατα και γκαρίζουν, αλλά 2-3 άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα ΝΔ.Αν προλάβουν κιόλας να ασχοληθούν.

Οι μικρές παρατάξεις όπως η ΠΚΣ και η ΑΡ.ΕΝ κρατάνε ένα καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Ασχέτως αν πιστεύεις σε αυτόν τον χαρακτήρα, αυτό που κάνουν είναι το σωστότερο. Γιατί είναι πολιτικές παρατάξεις όχι αδελφότητες.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν εξηγεί με απλά λόγια στα μέλη ποια η πολιτική της θέση γιατί απλά προτιμά τα μέλη της να μην ξέρουν ή να μην έχουν πολιτική θέση.

Και εσείς κοριτσάκια που κολλάτε το μπλε πουλάκι στο παντελόνι σας και στις μπότες σας άντε διαβάστε τι είναι αυτό που πρεσβέβεται. Καθαρίστε το μυαλό και και σκεφθείτε καλύτερα πριν πάτε στο πάρτυ της ΔΑΠ....

Όσα και αν δυναμώσουν την ένταση στα μπάσα εγώ θα ακούω πάντα τα πρόβατα να βελάζουν.

Καλό μας κουράγιο παιδιά.

8 σχόλια :

  1. eimai melos ths ar.en den grafw gia na to peksw kapoios kai na kerdisw kati...alla pisteuw pws oi foithtesden einai zwa.....kapoia mera tha katalavoun ti paixnidi paizete pisw apo thn plath tous....den zitaw na sthriksete thn parataksh sthn opoia anhkw....zitaw epitelous apo olous tous sumfoithtes mou na paroun thn katastash sta xeria tous kai na apofasizoun autoi gia to mellon tous mesa apo tis genikes suneleueis kai organa twn foithtwn ta opoia kapoioi ta exoun kseftilisei....se liges meres tha sustathei to kainourgio sumvoulio dioikishs tou tei kai tote tha einai plewn arga gia to mellon mas kai thn paideia....den thelw na kanw kamia antiparathesh o kathenas paleuei opws mporei kai opws thelei...omws gia thn paideia kai tis zwes mas tha pallepsoume emeis oi idioi.....kalh dunamh kai kalo kouragio sunadelfoi.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file simfwnw apolyta mazi sou eidika sta 2 teleytaia... oute kseroun ti tha pei dap ndfk kai pan kai me kollan aytes tis malakies...ase pou simera (triti) ta pira poli asxhma...exoun gemisei olo to tei me tis koloafises tous...se kathe kolona k apo 3-4... ELEOS... oso gia ta skyladika den exw n pw tipota paramono na tous kaoun ta hxeia...egw thelw na pigainw sto tei kai na kanw mathima (ante kai na pinw k kanenan kafe) kai OXI na akouw ta mpouzoukotragouda 2 to mesimeri!!! poso xamilan tha pesoun??!!! aaare enas Mikeius pou tous xreiazetai!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε μάγκες συμφωνούμε... αλλά γιατί μένουμε εκεί και δεν κάνουμε κάτι κοινό με ουσία και διάρκεια? Πόσο μυαλό θέλει να φτιάξουμε ένα φοιτητικό σχήμα δυνατότερο από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ ? Τι αυτοί που τους αποκαλούμε πρόβατα είναι πιο έξυπνοι από εμάς ή μήπως δειλιάζουμε επειδή αυτοί έχουν από πίσω τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ εμείς τίποτα?
    Προτείνω εδώ και τώρα να μαζευτούμε όλοι όσοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που ζούμε..που αυτοί μας έχουν επιβάλει...και να σχηματίσουμε ένα ανεξάρτητο από κόμματα φοιτητικό σχήμα.
    Προτείνω εδώ και τώρα να μαζευτούμε όσοι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχες μέχρι τέλους,να γίνουμε ομάδα κρούσης ενάντια στο νέο νόμο για την παιδεία μέσα στο ΤΕΙ μας ενάντια σε νόμους που καταργούν τις συνελεύσεις μας το άσυλό μας την παιδεία...
    Προτείνω εδώ και τώρα να μαζευτούμε όσοι έχουμε διάθεση για αγώνα πολλής μεγάλης διάρκειας... έχοντας ως βασικό στόχο να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για τους νέους φοιτητές που θα έρθουν στο ΤΕΙ μας αλλά κυρίως για την κοινωνία που τόσο πολύ μας χρειάζεται τώρα...
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ(ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΜΕΡΚΕΛ-ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΠΑΣΠ-ΔΑΠ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.....) ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ (ΕΡΓΑΣΙΑ-ΙΑΤΡ.ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ...) ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΟΙΤΕΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΤΩς ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΘΟΎΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΈΣ ΑΜΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕς ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
    Θα αναρτήσω εντός των ημερών σε όλο το ΤΕΙ αφίσες που θα καλούν σε ανοιχτή συνέλευση με ΘΕΜΑ: ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΓΕΊ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DENPO, oi malakies pou les einai akrivws auto pou leei o sinadelfos parapanw. MPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Lampros18mc1/12/11 00:51

    paidia ta festival ginontai ka8e xrono , pote den enoxlisan kanenan.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστας1/12/11 07:47

    Σιγά ρε Λάμπρο, 2η χρονιά είναι. Και πάντα ενοχλούσαν απλά οι περισσότεροι προτιμούν να μην μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sakis Rovas1/12/11 14:45

    ok mazi sou...esu ti proteineis file m an ohi auto pou leei o sunadelfos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οταν γινοταν αυτο το χαος με το φεστιβαλ της δαπ πηγα στο dj και του ειπα να σταματησει την μουσικη καθως εχω μαθημα ωστοσο δε, πηγα και στους αντιπροεδρους και τους ειπα για ποιον λογο ξεφτιλιζουν το ΤΕΙ μας..ωστοσο δε, για ακομα μια φορα βρεθηκα εκτεθιμενος μονος μου καθως και παλι μονο εγω διαμαρτηθηκα για το καλο των αλλων οπως και συμβανει εδω και πολυ καιρο οσο δε, αναφορα για το φαγητο σας λεω πως οσες φορες φωναξα και διαμαρτηρηθικα και παλι εκτεθημενος μονος μου βγηκα... δεν περιμενω κατι απο εσας νομιζω πως και εσεις στην ιδια φαρα προβατων ανηκετε με αλλο χρωμα αλλωστε λυπαμαι πραγματικα και εσας και τους γονεις σας που οι ανθρωποι κοπιαζουν για να χορευουν οι κορες τους μπροστα στον διαδρομο ενος πανεπηστημιου τσιφτετελια λες και ειναι πορνες..ωστοσο δε, λυπαμαι αφανταστα πως δεν υπαρχει γυρισμος στο ταξειδι του τρενου που επιλεξατε θα βγειτε σε γκρεμο και καλυτερα να πειδιξατε απο το παραθυρο του τρενου αυτου οσο ειναι νωρις.. καθως στασεις δεν κανει φτανει παντα σε ενα τελμα..λυπαμαι για εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.