14.6.10

ΤV, delivery και μπάλα...

Από Εφημερίδα Ελευθερία

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σαφέστατα το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη. Διαφορετικοί λαοί και διαφορετικές κουλτούρες αναμετρώνται στον αγωνιστικό χώρο και προκαλούν μεγάλες συγκινήσεις σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Την ίδια ώρα μια τόσο σημαντική διοργάνωση, από τη μια λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία τουλάχιστον του αντρικού πληθυσμού, από την άλλη πάλι φέρνει τα πάνω-κάτω και στην αγορά. Χρυσές δουλειές λόγω του Μουντιάλ αναμένεται να κάνουν οι καφετέριες, τα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ αλλά και τα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη.


Η «ανάσα» που τόσο καιρό περιμένουν οι καταστηματάρχες έρχεται από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Ήδη όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας-αλλά και φύλου- από την περασμένη Παρασκευή έχουν «καρφωθεί» μπροστά στις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων και να στοιχηματίσουν. Τα πάντα λοιπόν θα περιστρέφονται γύρω από το Μουντιάλ για ένα μήνα και οι ποδοσφαιρόφιλοι δείχνουν ότι έχουν τη διάθεση να το απολαύσουν αφήνοντας πίσω τα δυσοίωνα σενάρια για την ελληνική οικονομία και την οικονομική κρίση.

Ήδη πολύ πριν την έναρξη του Μουντιάλ οι καφετέριες, οι πιτσαρίες, τα ταχυφαγεία και τα εστιατόρια της πόλης φρόντισαν να εφοδιαστούν με τις καλύτερες οθόνες και ηχεία της αγοράς αλλά και να δημιουργήσουν δελεαστικά πακέτα για όσους αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τα ματς εκτός σπιτιού.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Σημαντική αύξηση των πωλήσεων στις τηλεοράσεις καταγράφεται το τελευταίο διάστημα όπως σημειώνει στην «Ετ.Δ» ο υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων της Β.Κ. Καζάνας. Όπως μάλιστα λέει το ενδιαφέρον για τις μεγάλες τηλεοράσεις άνω των 40 ιντσών είναι μεγάλο τόσο από την πλευρά των επαγγελματιών (καφετεριούχοι, εστιάτορες κ.λπ.) όσο και των ιδιωτών. «Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά μιας καλής τηλεόρασης και λόγω του Μουντιάλ. Οι τιμές είναι προσιτές και πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι που θέλουν να απολαύσουν το θέαμα στο σπίτι τους αγοράζουν τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας και τις συνδυάζουν με ένα καλό home cinema ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σημειώνει ο κ. Κουτίνας.

ΤΟ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ «ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ»
Το Μουντιάλ όμως επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τον κλάδο του φαγητού. Σουβλατζίδικα και πιτσαρίες ευελπιστούν η αθλητική διοργάνωση να γεμίσει τα ταμεία τους. Ήδη οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που προσφέρουν παράδοση στο σπίτι έχουν φροντίσει να αυξήσουν το προσωπικό αυτή την περίοδο προκειμένου να προσφέρουν γρήγορη εξυπηρέτηση στους θεατές που παρακολουθούν τους αγώνες από τον καναπέ του σπιτιού τους. Εξάλλου, ως είθισται οι αγώνες παρακολουθούνται συνοδεία μπύρας και εδεσμάτων όπως η πίτσα και τα σουβλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.