6.3.11

Γ.ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ: Πάνω από 100 καταγγελίες για τα Πανεπιστήμια και «πληθώρα» αναφορών για τα ΤΕΙ

Έχουμε περισσότερες από εκατό καταγγελίες στα πανεπιστήμια και έναν πολύ μεγάλο αριθμό καταγγελιών στα ΤΕΙ για μη σωστές διαδικασίες εκλογής καθηγητών , αποκάλυψε στη Βουλή ο υφ. Παιδείας Γ. Πανάρετος, σε ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κυρίου Νικολάου Τσούκαλη, ενώ για τη συλλογή στοιχείων από τα ΑΕΙ για την «οικογενειοκρατία», είπε:

-Τα Πανεπιστήμια, άλλα γρηγορότερα και άλλα με κάποια καθυστέρηση, απάντησαν στο ερώτημα αυτό και λυπάμαι να πω ότι σε μερικές περιπτώσεις οι απαντήσεις δεν ήταν αυτές που απέπνεαν το σεβασμό που θα έπρεπε να δείξει ένα δημόσιο ίδρυμα προς τη Βουλή.

-Όταν, δηλαδή, ένα πανεπιστήμιο αποστέλλει όλη την κατάσταση των μελών του προσωπικού του ως απάντηση, αυτό δεν είναι απάντηση στο ερώτημα του Βουλευτή για να βοηθήσει το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

-Σε άλλες περιπτώσεις οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν γενικής μορφής. Σήμερα, όμως, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων και σας διαβεβαιώ ότι θα κατατεθούν τα στοιχεία.

Σήμερα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων και διαβεβαιώ ότι θα κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία.

-Χθες ήρθε στα χέρια μου μία καταγγελία, μία υποχρέωση αν θέλετε, παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκλεκτορικού σώματος από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, γιατί είναι μία εκλογή η οποία διαρκεί δέκα χρόνια από το 2001 κι έχουμε φθάσει στο 2011. Κι έχουμε δικαστήρια, έχουμε το εφετείο, έχουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουμε αναπομπές, έχουμε διαδικασίες, έχουμε ενενήντα οκτώ έγγραφα που αφορούν αυτήν την εκλογή και σε όλο αυτό το φάκελο δεν υπάρχει μία αναφορά στην ουσία. Είναι αυτός ο άνθρωπος που εξελέγη λέκτορας καλός για να είναι λέκτορας ή όχι; Όλα είναι τυπικά θέματα.


Ρεπορτάζ:Esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.