13.3.14

Πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Με την διαβεβαίωση του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, ότι έχει υπογραφεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), που αφορά στην πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ όλης της χώρας, για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων τους, έφυγαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στο υπουργείο.

Όπως ανάφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλας, που συμμετείχε στην συνάντηση, «Ο υπουργός , έδωσε το πράσινο φως στις προσλήψεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα στελεχώσει τα τμήματα των ΤΕΙ, στα οποία δεν γινόταν μαθήματα, λόγω της έλλειψής του.

Όσο αφορά στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, προβλέπεται η πρόσληψη περί των εκατό ατόμων με πλήρη ωράριο, για την κάλυψη 1.500 ωρών, σε τμήματά του».

Να σημειωθεί, ότι πριν τη συνάντηση, η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, είχε αποφασίσει ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ιδρύματα, με την υπογραφή της Π.Υ.Σ., τότε θα προχωρούσαν σε παραιτήσεις τους.

Έτσι λόγω αυτής της εξέλιξης, ανοίγει τις πύλες του το ΤΕΙ στη Λάρισα, το οποίο είχε αναστείλει κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.


Λ.ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Πηγή

.