9.12.13

Τεχνική υποστήριξη στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ για την υλοποίηση των νόμων 4009 και 4076 από ιδιωτική εταιρεία

Το υπουργείο Παιδείας από το καλοκαίρι ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία να παρέχει τεχνική υποστήριξη στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για την υλοποίηση των διατάξεων και ρυθμίσεων που επιφέρουν οι σχετικοί Ν.4009 και Ν.4076, καθώς και η όποια αναδιάρθρωση της δομής τους ακολούθησε, στην διοικητική και εκπαιδευτική τους λειτουργία.

Ο σκοπός είναι να υποστηριχτούν τα ιδρύματα στην αποτελεσματική εφαρμογή των απαραίτητων και υποχρεωτικών διοικητικών δομών, διαδικασιών και λειτουργιών τους , ώστε να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων του Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ από τα ιδρύματα-δικαιούχους. Η υποστήριξη έχει τεχνικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα και παρέχεται κατά περίπτωση (ad hoc), σύμφωνα με τις ειδικότερες ανάγκες των των ιδρυμάτων όπου απαιτείται και οριζόντια, όπου αυτό απαιτείται.
Πιο αναλυτικά, οι υπηρεσίες του αναδόχου παρέχονται:
1. Σε επίπεδο διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων
προγραμμάτων. Οι συγχωνεύσεις είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσουν την ανάγκη για μικρής κλίμακας προσαρμογές των υλοποιούμενων Πράξεων (τροποποιήσεις ΤΔΠ, επικαιροποίηση στοιχείων έργων, προσαρμογή φυσικού αντικειμένου, οργανωτικές προσαρμογές, κ.λ.π.). Οι ανάγκες αυτές θα αποτυπωθούν και θα υποδειχθούν οι ενέργειες για την άμεση διευθέτησή τους όπου αυτό απαιτείται και προκύπτει.
2. Σε επίπεδο διοικητικής λειτουργίας
Θα προταθούν και θα προτυποποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να
διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία των νέων οργανικών μονάδων
(Τμήματα, Σχολές, Ιδρύματα) που προκύπτουν από συγχωνεύσεις, καταργήσεις,
ιδρύσεις και μετεγκαταστάσεις, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η υλοποίηση των
συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στις οποίες είναι δικαιούχοι οι φορείς. Ειδικότερα, οι μελέτες   αφορούν την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης, την μετάπτωση δεδομένων, τη δημιουργία των ενιαίων μητρώων φοιτητών ώστε να είναι αξιοποιήσιμα στα έργα του Ε.Π. με ωφελούμενους φοιτητές (πρακτική άσκηση κ.α.), την οργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών, κ.λπ. όπου αυτό απαιτείται και προκύπτει .
3. Σε επίπεδο υποδομών
Θα προταθούν οι αναγκαίες μεταβολές στις υλικοτεχνικές υποδομές καθώς και σε
κτηριολογικές υποδομές και θα παραχθούν οι βέλτιστες λύσεις αξιοποίησης των
υφισταμένων υποδομών όπου αυτό απαιτείται και προκύπτει.
4) Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες
5) Η αμοιβή του αναδόχου για το σύνολο του έργου ανέρχεται στις εκατόν δέκα επτά χιλιάδες ευρώ (117.000,00 €) πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ (ήτοι 143.910,00 € συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από τα κονδύλια της Τεχνικής Υποστήριξης Εφαρμογής του ΕΠΕΔΒΜ, Υποπρογράμματος Α, της πράξης με MIS 446805 και κωδικό ΣΑΕ «2013ΣΕ24580018».

.