27.11.13

Κραυγή αγωνίας από γονείς και σπουδαστές του ΤΕΙ Τρικάλων

Με ανοικτή επιστολή ζητούν τον αυτονόητο, καθηγητές για να μην χαθεί το εξάμηνο
Εξαντλήθηκε η υπομονή των σπουδαστών και των γονιών τους, αφού ο καιρός περνάει και ακόμα να υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη καθηγητών στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε του ΤΕΙ Τρικάλων.

Σπουδαστές και γονείς αγωνιούν καθώς κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τους σπουδαστές αλλά και τους γονείς τους που ξοδεύονται για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Τρίκαλα 27/11/2013
ΧΑΜΕΝΟ Ή ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε ΤΕΙ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ;

 Πιο συγκεκριμένα , από την πρώτη κιόλας μέρα έναρξης του χειμερινού εξαμήνου μας ανακοινώθηκε ότι το τμήμα θα λειτουργήσει μόνο με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο δυστυχώς δε ξεπερνά τους 4 καθηγητές.

Όπως όλοι συνεπώς αντιλαμβάνεστε παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών, το τμήμα μας είναι αδύνατον να λειτουργήσει πλήρως για όλα τα έτη. Έτσι όλες αυτές τις εβδομάδες το τμήμα λειτουργεί μετά εμποδίων και όλοι αυτοί οι φοιτητές μένουν επί ξύλου κρεμάμενοι.
Έπειτα λοιπόν από αλλεπάλληλες συζητήσεις με το εκπαιδευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό της σχολής ενημερωθήκαμε ότι η βασική αιτία που οδήγησε τη σχολή μας σε αυτό το σημείο είναι πως δεν έχει ακόμα υπογραφεί η Κ.Υ.Α ( κοινή υπουργική απόφαση) από τα αρμόδια Υπουργεία.
Οι εβδομάδες  περνούν το ίδιο και οι μήνες αλλά οι Υπουργικές αποφάσεις και οι αρμόδιοι κινούνται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς με κίνδυνο να χαθεί ( ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΘΕΙ) το εξάμηνο μας.
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εμείς σαν φοιτητές δεν φταίξαμε πουθενά, δεν κλείσαμε την σχολή , δεν αρνηθήκαμε την διδασκαλία των μαθημάτων όμως αντ’ αυτού τιμωρούμαστε εξαιτίας της ελλιπούς μέριμνας των  Υπουργείων με το να χαθεί το εξάμηνο μας.
Συνεπώς όπως είναι λογικό απαιτούμε απαντήσεις και αναζητούμε λύσεις στο μείζων αυτό πρόβλημα μας , αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν το τμήμα μας. Λύσεις που πρέπει να δοθούν Σήμερα κιόλας πριν να είναι πάρα πολύ αργά για όλους αυτούς τους φοιτητές που ενάντια σε κάθε απαισιόδοξο συνεχίζουν να έρχονται στα ελάχιστα μαθήματα , συνεχίζουν να μένουν στα Τρίκαλα.

ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

Πότε επιτέλους θα υπογραφεί η Κ.Υ.Α;

Θα χαθεί ή όχι το εξάμηνο;

Πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και

Αν ξεκινήσουν πως θα καταφέρουν να αναπληρωθούν τόσες χαμένες εβδομάδες;

Γιατί εφόσον είμαστε αδερφό τμήμα με το τμήμα πολιτικών μηχανικών Τ.Ε (πρώην Π.Ε.Υ) Λάρισας , οι μόνιμοι εκεί καθηγητές δεν έρχονται αυτή την κρίσιμη στιγμή να μας βοηθήσουν κάνοντας επιπλέον μαθήματα σε εμάς εδώ στα Τρίκαλα;

Αυτά είναι μόνο λίγα και σίγουρα τα πιο βασικά προβλήματα του τμήματος μας , διότι δυστυχώς για εμάς ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μεγάλος και καλό είναι να τα έχουμε εδώ συγκεντρωμένα για να καταλάβουμε όλοι ότι παλεύουμε να καταφέρουμε τα αυτονόητα , που είναι ίση αντιμετώπιση, διότι το μόνο που ζητάμε είναι το αυτονόητο : ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ όμοια με κάθε άλλο φοιτητή οποιουδήποτε άλλου τμήματος σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή:onlarissa.gr
(trikaladay.gr)

.