12.6.13

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΤΕΙ Λάρισας για κλείσιμο της ΕΡΤ

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Λάρισας σχετικά με το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. 

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας νοοτροπίας φασίζουσας και μονοδιάστατης, που θέλει να αποκόψει οποιαδήποτε έννοια δημοκρατικότητας, πολυφωνίας και πλουραλισμού. Αποτελεί ύβρη απέναντι στον ελληνικό λαό, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, η αιφνίδια και εν μία νυκτί απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και του αρμόδιου υπουργού του, κ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 Κανείς δεν εναντιώνεται στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης, κανένας δεν αρνείται πως έχουν συμβεί περιστατικά κακοδιαχείρισης, αλλά τακτικές «πονάει το δόντι, άρα κόβουμε το κεφάλι» δεν έχουν θέση σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.

Με δεδομένη την εκβιαστική λογική που αναβιώνει άλλες εποχές μιας παλιάς διχαστικής δεξιάς, είναι αυτονόητο οτι ένας ανεύθυνος πολιτικός δεν μπορεί πλέον να ηγείται μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης . Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. , Φώτη Κουβέλη ,να καταψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου όταν αυτή κατατεθεί ενώπιον των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού και να σηματοδοτήσει την έξοδο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και της Δημοκρατικής Αριστεράς από το μόρφωμα, που ο κύριος Σαμαράς και οι όμοιοι του αποκαλούν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.

.