6.6.13

Το Προεδρικό Διατάγμα για το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα του Σχεδίου Αθηνά για τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
  • Το Τ.Ε.Ι. Λάρισας με έδρα τη Λάρισα μετονομάζεται σε Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.
 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ
  •  Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας μετονομάζεται σε Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. 
ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  • Το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής μετονομάζεται σε Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.
  • Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
  • Το Τμήμα Λογιστικής μετονομάζεται σε Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
  • Το Τμήμα Μηχανολογίας μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
  • Το Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  •  Το Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του Παραρτήματος Τρικάλων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας με έδρα τα Τρίκαλα συγχωνεύονται σε Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:α) Δομοστατικοί Μηχανικοί Τ.Ε. β) Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης Τ.Ε.

  • Το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και το Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας με έδρα τη Λάρισα συγχωνεύονται σε Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:α) Φυτικής Παραγωγής β) Ζωικής Παραγωγής γ) Αγροτικής Οικονομίαςδ) Μηχανικοί Βιοσυστημάτων

  • Το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας με έδρα την Καρδίτσα και το αντίστοιχο τμήμα του Παραρτήματος Καρπενησίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας με έδρα το Καρπενήσι συγχωνεύονται σε Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Καρπενήσι. 

  • Το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας με έδρα τη Λάρισα συγχωνεύονται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας β) Διοίκηση Επιχειρήσεων η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:β.α) Μάρκετινγκ β.β) Διοίκηση και Διαχείριση Έργων.
Επίσης προβλέπεται η κατάργηση του Γενικού Τμήματος και του Κ.Ξ.Γ.Φ.Α.

Αναλυτικά το προεδρικό διάταγμα εδώ

.