18.8.10

Συζήτηση για την ΔΑΠ ΤΕΙ Λάρισας και τις παρατάξεις...

Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που έγινε σε ένα blog μεταξύ αναγνωστών που ξεκίνησε γύρω απτό θέμα των φοιτητικών παρατάξεων και μάλιστα ξεκινώντας από την ΔΑΠ του ΤΕΙ Λάρισας!

Δεν ξέρουμε αν ότι γράφεται είναι αλήθεια, δεν ξέρουμε αν αυτοί που τα γραφουν είναι όντως φοιτητές του ΤΕΙ μας, πάντως αξίζει να τους ρίξετε μια ματια...



Σχόλιο 1:

Καλησπερα ,παιρνω το θαρρος μετα απο 5 ετη σπουδων στο ΤΕΙ Λαρισας να σχολιασω την συμπεριφορα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προς το πρωσωπο μου.
Εγινα μελος της παραταξης σαν πρωτοετης και εγω διοτι ημουν βαθια πολιτικοποιημενος και πιστευα πως μπορουσα να κανω την διαφορα.απο την πρωτη στιγμη προσπαθουσα να βρω καινουργια μελη και κατεθεσα ιδεες και προτασεις για πραγματα που πιστευα πως πρεπει να αλλαξουν στο ΤΕΙ. Στις φοιτιτικες εκλογες του 2006 ημουν απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 1 το ξημερωμα στο τραπεζακι της ΔΑΠ και επαιρνα τηλεφωνο ανθρωπους που ειχα γνωρισει προσφατα να ερθουν να ψηφισουν. Προτεινα προεκλογικα συνθηματα και ιδεες για να βοηθησω την παραταξη να παει καλυτερα στις εκλογες.ΚΑΜΙΑ προσπαθεια δεν εκτιμιθηκε και μια φορα που χρειαστηκα εγω την βοηθεια τους με απεριψαν.πρεπει ολοι οι φοιτητες να καταλαβουν οτι οι παραταξεις δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ λογο υπαρξης παρα μονο για εντυπωσιασμο.προσοχη λοιπον. Συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο. Ελπιζω ! να το δημοσιευσετε.

Πρωην(δυσαρεστημενο)μελος ΔΑΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ


Σχόλιο 2:
Καταρχας δεν ξεκαθαριζεις εσυ για ποιον λογο ηθελες να μπεις στην οικογενεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;Για τα μεγαλα παρτυ που κανει; Για τις γαματες εκδρομες;Ή για να σου περασει η παραταξη κανενα μαθημα;Ή πολύ απλα ηθελες να εισαι με τον πρωτο;;;
ΑΝ μπηκες για ολα αυτα τοτε φιλε μου λυπαμαι για λογαριασμο σου και ντρεπομαι που ακομα υπαρχουν τετοιοι <<ΔΑΠΗΤΕΣ>>...Προφανως δεν ηθελες να καταλαβεις γιατι υπαρχουμε στις σχολες.Ειμαστε πρωτοι σχεδον σε ολες τις σχολες στην χωρα γιατι κοιταμε το καλο του φοιτητη και ειμαστε ΠΑΝΤΑ διπλα του όταν θα μας χρειαστει…Πολλοι εχουμε <<βγαλει τον καρκινο>> στις σχολες γιατι εχουμε το <<βιτσιο>> να βοηθαμε τον συνφοιτητη μας και γιαυτο μας τιμαει με την ψηφο του ώστε μετα από την εκλογικη διαδικασια να ειμαστε πιο δυνατοι για να παλεψουμε για το καλο του φοιτητη μεσα στα συμβούλια των σχολων.
Τελος εμεις ειμαστε αυτοι που αγωνιζομαστε τοσα χρονια για να παρουν ΟΛΑ τα τμηματα των ΤΕΙ επαγγελματικα δικαιωματα, αυτοδυναμα μεταπτυχιακα και τελος επιτελους να αναβαθμιστουν τα Ιδρυματα μας σε Τεχνολογικα Πανεπιστημια

Παντα διπλα στον φοιτητη
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καβαλας
Από την γραμματεια Τυπου


Σχόλιο 3:
Δεν θα με απασχολήσει γιατί μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο φοιτητής αλλά θα σταθώ στο οτι βγαίνει το γραφείο τύπου της ΔΑΠ και λέει είμαστε δίπλα στο φοιτητή (με ποιόν τρόπο για να καταλάβω;).Τι έχετε κάνει για τον φοιτητή;
Ποια η βοήθεια σας στους φοιτητές(και μην μου πείτε του κάνατε την εγγραφή γιατί θα είναι γελοία δικαιολογία); Και ας μου απαντήσει κάποιος τι έχετε κάνει σε μεγαλύτερα ΤΕΙ όπως της αθήνας ή και της Θεσσαλονίκης που είναι και το "κάστρο" της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ. Η παιδεία κάθε μέρα είναι και χειρότερη και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης σας,20 χρόνια τώρα δεν κάνατε τίποτα(τώρα θα κάνετε;) το μόνο που κάνετε είναι κάποιοι να "χτίζουν" καριέρες στις πλάτες του φοιτητή γιατί κάποιοι απο εκι μέσα θα βγούνε με 2 πτυχία,μεταπτυχιακά και σίγουρα στο γραφείο κάποιου βουλευτή. Το ίδιο ισχύει και για κάθε παράταξη.

Ένας φοιτητής που πιστεύει ακόμα στην ελευθερία του.



Σχόλιο 4:

Εμ γιατί λες να ήθελε να μπει στην οικογένεια της ΔΑΠ; Για τα τρελά σας πάρτυ, τις γαμάτες εκδρομές, για τις ξανθιές γκόμενες να κωλοτρίβονται σε πρωτοετής, τις σάπιες σημειώσεις σας, την δήθεν διευκόλυνση μαθημάτων...
Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς στην Καβάλα, αλλά ξέρω τι έκανε η ΔΑΠ σε Λαμία αλλά και σε Λάρισσα πέρα από τα παραπάνω...όπως νταλαβέρια με καθηγητές για καθορισμό ταρίφας ανά μάθημα, νοθείες στις εκλογές, τραμπουκισμούς και εκβιασμούς, προστασία σε φοιτητές από τυχόν «κινδύνους»...ναρκωτικά σε καλή τίμη και άλλα καλούδια που δεν θυμίζουν φοιτητική παράταξη. Θα μου πεις γιατί οι άλλες παρατάξεις είναι κανονικές παρατάξεις; ΟΧΙ αλλά τουλάχιστον τηρούν τα προσχήματα!
Με αυτές τις πρακτικές οποιαδήποτε παράταξη θα μπορούσε να ήταν πρώτη στα Πανεπιστήμια και σχετικά πρώτη γιατί άμα υπολογίζεις το ποσοστό αποχής ανά σχολή εκπροσωπείται ένα πολύ πολύ μικρό μέρος των φοιτητών!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Σχόλιο 5:

Είναι απογοητευτικό το πόση υποκρισία υπάρχει σε άτομα 20-25 χρονών όπως φαντάζομαι πως θα είναι ο φίλος από την ΔΑΠ του ΤΕΙ Καβάλας που έστειλε προηγουμένως.
Διαφωνείς φίλε μου με το να μπαίνει κάποιος στην ΔΑΠ για τα πάρτυ, τις εκδρομές και το πέρασμα κανενός μαθήματος; Αν κρίνουμε από αυτά που είπες, προφανώς και διαφωνείς με αυτή την νοοτροπία! Απάντησε μου τότε γιατί η παράταξη της ΔΑΠ (και όχι μόνο) κάνει συνέχεια πάρτι και εκδρομές; Αφού υπάρχετε για να παλέψετε για το καλό του φοιτητή μέσα στα συμβούλια τότε που κολλάνε όλα τα παραπάνω; Εφόσον ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ να προσελκύσετε κυρίως τους αφελής πρωτοετείς πλασάροντας τους τα πάρτι και τις εκδρομές, καλό θα ήταν να είχατε την ευθιξία και να μη! ν βγαίνατε να την πείτε σε κάποιον που μπήκε γι' αυτό το λόγο. Επίσης αν θες απλά να υπερασπιστείς τον απλό φοιτητή, δεν χρειάζεται να είσαι σε μία παράταξη που υποστηρίζει την Ν.Δ. (ή οποιδήποτε άλλο κόμμα), μπορείς να το κάνεις ως ανεξάρτητος φοιτητής! Τον μόνο που βοηθάς αυτή τη στιγμή είναι την Ν.Δ. και όχι τους φοιτητές!
Τέλος, για το ότι σας στηρίζουν οι φοιτητές στις εκλογές, μην τα λες έτσι απότομα γιατί γελάνε και οι πέτρες! Στις φοιτητικές εκλογές, σε όλες τις σχολές, κατεβαίνει μία μειοψηφία των φοιτητών που αποτελείται κυρίως από τα ίδια τα μέλη των παρατάξεων κι έτσι λογικό να βγαίνει η παράταξη με τα περισσότερα μέλη!
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ! ΣΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

Με αίσθημα ευθύνης,
ένας απλός φοιητής ΤΕΙ Λαμίας


Σχόλιο 6:

Πριν λίγα χρόνια ρίχτηκε στα τραπεζάκια του πανεπιστημίου μία ιδέα. Το κολλητιλίκι με τους φοιτητές με σκοπό φυσικά την ψήφο και όχι μόνο. Θέλετε να μάθετε ποιό είναι το έργο της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. τον τελευταίο χρόνο;
Έβγαλε τον Σαμαρά και τον Παπαμιμίκο ,τους οποίους υποστήριζαν τα Α.Ε.Ι. με τα υψηλότερα ποσοστά στην χώρα. Ένα πράγμα που αξίζει να ξέρετε είναι το απίστευτο φακέλωμα που κυριαρχεί σε όλα τα δωματιάκια στο πανεπιστήμιο των οποίων η Δ.Α.Π. έχει τα κλειδιά. Όσο αναφορά τα μαθήματα και τα πτυχία , αυτά θα τα πάρουν όσοι επιβιώσουν ο ένας από τα πισώπλατα μαχαιρώματα του άλλου. Χρόνο με το χρόνο, γνωστά στον πανεπιστημιακό χώρο ονόματα της Δ.Α.Π. ,αποχωρούν λόγω αυτών των συμφερόντων. Η Δ.Α.Π. αριθμεί χιλιάδες οπαδούς γιατί κάτι σαν γήπεδο είναι. τέρμα μουσική,συνθήματα και ιδεολογία ΜΗΔΕΝ ! Τώρα θα σκέφτεστε αν είμαι αριστερή και αν συκοφαντώ την Δ.Α.Π. Είμαι Δαπίτισα (klein για την ΔΑΠ βέβαια) που βοηθάω λίγο στις εκλογές λόγω φίλου μου που θέλει να γίνει πολιτικός.Κανένας μα κανένας(δεν μιλάω για τα πρόβατα που ακολουθούν,γιατί πολλοί είναι πρόβατα και απλά δεν τους έχουν πεί ακόμα) δεν ασχολείται για την ψυχή της μάνας του και του φοιτητή. Τα φράγκα βέβαια πέφτουν σε ελάχιστα άτομα, αλλά δεν είναι αυτό το βασικότερο συμφέρον. Αυτά είναι τα λίγα που πρέπει να ξέρει κάποιος για την Δ.Α.Π. Πραγματικά όσοι δεν είναι πρωτοετείς τα ξέρουν αλλά αφήστε με να λέω οτι έκανα μια συναρπαστική ανακάλυψη. Μπείτε στη Δ.Α.Π. γιατί κάνει τα καλύτερα πάρτυ και τις εκδρομές. Η κατάσταση στα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει ποτέ μα ποτέ αφού και οι ίδιοι οι καθηγητές είναι χωμένοι στα πολιτικά. Καλό Κα'ι'μακτσαλάν να έχουμε το χειμώνα και καλή Μύκονο το καλοκαίρι.
Υ.Γ.Αδιαφορώ για τους Δαπίτες που θα απαντήσουν ότι έτσι το βλέπω εγώ γιατί γνωρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια ( και πολλά άλλα..) και δεν ντρέπομαι να την πω. Και εσύ, μάγκα μου, που είχες στείλει οτι πιστεύεις στην ελευθερία σου, ξέχασέ το! Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι υπόθεση των παρατάξεων! Λυπηρό μα αληθινό!

Αναγνώστρια





Σχόλιο 7:

Καλησπερα σε ολους.ειχα στειλει μια απαντηση στο γραφειου τυπου της ΔΑΠ αλλα δυστυχως δεν δημοσιευτηκε.θελω να πω συγχαρητηρια σε ολους τους αναγνωστες που πηραν το θαρρος να μιλησουν για την συγκεκριμενη παραταξη.ειπαν την αληθεια!
τοσα χρονια οι κυριοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μας κοροιδευουν!βοηθανε ΜΟΝΟ οσους θελουν να ενταχθουν στην νεολαια της νεας δημοκρατιας και να γινουν βουλευτες!ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ σπουδαζα στο ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ και το μονο που ειδα να αλλαζει ηταν οι ημερομηνιες των παρτυ και των εκδηλωσεων τους.μονο γνωστα ονοματα του πενταγραμμου ηξερε να φερνει η ΔΑΠ καθε προεκλογικη περιοδο.ημουν πολλες φορες παρων στις κλειστες συνεδριες τους και δεν ακουσα ουτε μια σοβαρη προταση για τις αλλαγες που χρειαζεται το τει μας.οταν ομως ενας καθηγητης δημιουργουσε προβλημα σε καποιον φοιτητη στην εξεταστικη πηγαν ΑΜΕΣΩΣ να του μιλησουν οι κυριοι της ΔΑΠ και το προβλημα λυθηκε!τυχαιο?δεν νομιζω!ειναι μια τεραστια κλικα που κοιταει μονο τον εαυτο της και πως θα βολεψει τα παιδια της!!σοβαρευτητε,η ελλαδα καταρρεει μην αφησετε να χαθει και η παιδεια της.ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.οι φοιτητες δεν χρειαζονται εσας για να φτιαξουν τα πραγματα.

Το δυσαρεστημενο μελος ΔΑΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

14 σχόλια :

  1. Σε μία εποχή που οι ιδεολογική κρίση στη νεολαία ταυτίζεται με το ποιό θα είναι το μέλλον των φοιτητών έρχονται οι φοιτητό πατέρες να μας πουλήσουν τσαμπούκα και φούμαρα. Κινδυνολογία , κράξιμο , τραμπούκισμοι διαφθόρα και άλλα πολλά ,καθρευτίζονται μέσα από τις πολιτικές (όχι δεν είναι φοιτητικές) παρατάξεις όλων των χρωμάτων. Ο κάθε πολιτικός νταβατζής έχει στήσει το μαγαζάκι του σε κάθε λαϊκή αγορά ( διάδρομος του Τει Λάρισας για εμάς) ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρύματων με σκοπό δικό του όφελος και μόνο άμεσο η έμμεσο. Καυχιούνται για το τι διεκδικούν και για το τι κέρδισαν. Παρασιτούν στις πλάτες των φοιτητων ρίχνοντας στάχτη στα μάτια ο κάθε ένας με τους δήθεν αγώνες του. Με πάρτυ , γλέντια , κανένα τραμπούκισμο για καμιά αφίσα άντε και καμιά πορεία με επί χρήμασι ή μη συνδικαλιστές. Η δύναμη δεν είναι αυτοί οι 996 που πήγαν στις εκλογές . Την δύναμη την έχουν όλοι οι υπόλοιποι που δεν δέχθηκαν για τον οποιονδήποτε λόγο να ρθούνε να πέξουνε τα πιόνια στην πολιτική σας σκακιέρα. Δείξτε τους ποιός έχει το πάνω χέρι και μπορεί πραγματικά μέσα από τις πολιτικές , ιδεολογικές παρωπίδες να φέρει τους φοιτητές σαν μια γροθιά και να διεκδικίσει τα αυτονόητα ως φοιτητής.


    ΥΓ 1: Κύριοι των παρατάξεων να χαίρεστε τις κομματικές ταμπέλες και γραμμές που όλοι σας αρνήστε και επίσης την στήριξη των φοιτητών . ( Και στα 2 γέλαμε )
    ΥΓ 2: Πείτε μου επίσης αυτά που λέτε ότι κάνετε, αν γίνεται χωρίς όλο αυτό το φαντασμαγορικό εφέ των παρατάξεων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/8/10 20:36

    1)Το ποσοστό τον φοιτητών που ψηφίζουν είναι μικρό γιατί υπάρχουν πολλοί φοιτητές που έχουν γραμμένο το μέλλον τους στα παλιά τους τα παπούτσια. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΆΠΕΙΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΌΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΉ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΧΡΌΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
    2) ανεξάρτητες παρατάξεις υπάρχουν πολλές μα δεν τις ψηφίζει κανείς. Γιατί?
    3) άμα μπαίνοντας στην ΔΑΠ εύρισκες γκόμενα δαυλιά και έπαιρνες πτυχίο θα ήταν γραμμένο το 99 της εκατό των φοιτητών
    4) οι προτάσσεις της ΔΑΠ είναι πάρα πολλές και προκαλώ τον καθένα να τις δει στα site. 5)Η ΔΑΠ έχει μόνο ιδεολογικές σχέσεις με την ΝΔ και όχι ψηφοθηρικές γιατί αν ήταν διαφορετικά η ΝΔ θα είχε και το ποσοστό της ΔΑΠ
    6) Για την κατάσταση της παιδείας στην Ελλάδα φταιν οι πολιτικοί και όχι οι συνδικαλιστές φοιτητές διότι δεν νομοθετούν οι φοιτητές
    7) τα πάρτη γίνονται για να διασκεδάσουμε και λίγο, και να συσπειρωθούμε ως ομάδα και να γνωριστούμε καλύτερα όλοι
    8) όποιος έχει ασχοληθεί με παράταξη θα δει ότι όχι απλός δεν παίρνεις δεκάρα αλλά βάζεις πολλά.
    9) όσο για τα νταβατζηλίκια που λες με του καθηγητές έχω να σου πω ότι όσο υπάρχουν καθηγητές που καταπατάνε τα συμφέροντα των φοιτητών θα υπάρχουν και οι ΔΑΠΙΤΕΣ που θα τους βάζουν στη θέση τους
    10) Το κάθε ώρα δίπλα στον φοιτητή είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια. δεν πιστεύω να είδε κάνεις καμιά φορά τραπεζάκι της ΔΑΠ άδειο.
    11) Και ένα τελευταίο. Το να υπάρχουν παρατάξεις στα ιδρύματα είναι απολύτως λογικό γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα ιδρύματα είναι καθρέφτης της κοινωνίας, και οι φοιτητές συσπειρώνονται σε παρατάξεις γιατί συμφωνούν ιδεολογικά με αυτήν και βεβαία υπάρχουν και φιλικές σχέσεις πέρα από πολιτικές αλλά αυτό είναι επιλογή του καθενός

    Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιας σχολής στην Ήπειρο
    Έχω δώσει πολλά σε αυτήν την παράταξη και δεν ανέχομαι κανέναν να μιλάει που δεν ξέρει τίποτα του τι θα πει ΔΑΠ. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο μου
    Προσπαθήστε να δείτε με καλό μάτι κάθε άνθρωπο που προσπαθεί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μιλάω για παρατάξεις αλλά για ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) το ποσοστό των φοιτητών που ψηφίζουν είναι μικρό γιατί απλά αδιαφορούνε για σας (παρατάξεις γενικά). Όταν σε μία Στεφ ψηφίζουν ούτε 1000 από ένα σύνολο πάνω από 5000 φοιτητές αυτοί τι σημαίνει? ότι στα αρχίδια τους αν δεν έχουν μέλλον ? έχεις μεγάλο λάθος εδώ . Όλοι θέλουν ένα πτυχίο που να τους εξασφαλίζει μια δουλειά. Το γέγονος ότι σπουδάζουν χρόνια δεν σημαίνει ότι γράφουν στα αρχίδια τους τα πάντα . Κάποιοι από εμάς τυχαίνει να χρειάζετε να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα και να είμαστε όσο πιο οικονομικά ανεξάρτητοι μπορούμε. Τέλος σε αυτό θα ήθελα να σου πω ότι σαν συνδικαλιστής φοιτητής θα έπρεπε να ξέρεις ότι +2 χρόνια από τα προβλεπόμενα χρόνια φοίτησης χάνεις τα φοιτητικά σου δικαιώματα και επίσης με πρόσφατο νόμο έχεις όριο στα χρόνια φοίτησης σου (μετά διαγραφή)
    2) χαίρομαι που συμφώνουμε ότι δεν είστε ανεξάρτητη παράταξη . Γιατί συνηθίζουν να λένε στον κύκλο σας ότι είστε ανεξάρτητοι.
    3) χαίρομαι που υπάρχει αυτό το 1% που δεν σκέφτεται με αυτή την λογική. Πως ακριβώς θα έπαιρνες πτυχίο μπαίνοντας στην Δαπ?
    4) οι πρότασεις του κάθε πολιτικού παράγοντα είναι πολλές και πολύ καλλογράμμενς και πιασάρικες (που λένε στο χωριό μου), στην πράξη όμως ?
    5) δεν ισχύει γιατί απλά να σκεφτείς , ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ σε σχολές γιατί έρχονται πολιτικοί παράγοντες του κάθε κόμματος για να μιλήσουν στους φοιτητές ? "αν ήταν διαφορετικά η ΝΔ θα είχε και το ποσοστό της ΔΑΠ" 2ο σφάλμα αφού οι ηλικίες 18-26 (φοιτητές) αποτελούν μικρότερο ποσοσοστό από το 30% των εκλογικών ψηφοφόρων. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα αυτοί.
    6) Η ιδεολογική σας σχέση με την ΝΔ δεν σας επιτρέπει να την κατηγορήσετε , άρα φταίνε οι άλλοι. Το ότι είστε ιδεολογικοί υποστηρικτές αυτών που (μαζί με άλλους) καταστρέψαν την παιδεία δεν σας κάνει να νιώθετε ενοχές?
    7) Λογική η διασκέδαση αλλά κράτα στο πίσω μέρος το μυαλού σου το πότε γίνονται κάποια από αυτά τα πάρτυ (αρχές εξαμήνων=νέοι φοιτητές , προεκλογικά = μαντεψε γιατί)
    8) έχεις μαύρα μεσάνυχτα ότι κάποιοι δεν βγάζουν λέφτα και ζεις στην ουτοπία σου.
    9) όσο υπάρχουν καθηγητές που καταπατάνε τα συμφέροντα των φοιτητών θα υπάρχουν και *ανεξάρτητες φώνες που θα τους βάζουν στη θέση τους. Δεν είναι μία η περίπτωση στο τει Λάρισας .
    10) και τι σήμαινει ότι είναι γεμάτο το παγκάκι της κάθε παράταξης? όσο μπορείς να βοηθήσεις εσύ έναν που θέλει βοήθεια άλλο τόσο μπορώ και εγώ να τον βοηθήσω και χωρίς αντάλλαγμα (ψήφος).
    11) Καθρέφτης της κοινωνίας ? Της κοινωνίας που όλοι θέλουν να σε φάνε και να σε πατήσουν για να ανέβουν από πάνω σου ? Ή της κοινωνίας που αδιαφορεί για τον διπλανό της ? Οι φοιτητές μπορούν να συσπειρωθούν και σε φοιτητικούς συλλόγους χωρίς καμία γραμμή και χωρίς καμία παρωπίδα στο κεφάλι και να καταφέρουν να γυρίσουν την γη ανάποδα. Απλώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι δύναμη έχουμε. Φανατισμός και φάσισμος καταντάει όταν πολλές φορές βλέπουμε ανά την Ελλάδα ξύλο μεταξύ παρατάξεων οποιούδηποτε χρώματος. Γιατί να παίξω το βρώμικο παιχνίδι σας ? Γιατί να πάρω μέρος στο έτησιο καρναβάλι σας ?


    ΥΓ1: Οι φιλικές σχέσεις ενημερωτικά μπορούν να αναπτυχθούν και εκτός παρατάξεων, ομάδων κτλπ κτλπ.
    ΥΓ2: Ξέρω περισσότερα από ότι νομίζεις αλλά δεν θα μπω σε αυτή την διαδικάσια.
    ΥΓ3: Δεν κρίνω κανέναν σαν άνθρωπο ή την προσωπικότητα του , απλά βλέπω κάποιες όμαδες και λέω το τι πιστεύω.

    Δεν συνέχιζω με άλλη απάντηση γιάτι μίλησα αρκετά .
    Θέλουμε να ακούσουμε και άλλες φωνές ότι και εάν έχουν να πουν σεβόμενοι τους αναγνώστες πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/8/10 23:57

    έξω απ το χώρο πολλά τραγούδια λεν, λέμε στο χωριό μου !!!
    Οι απαντήσεις μου είναι με βάσει τα δικάσου νούμερα παραπάνω
    1)αγόρι μου πρέπει να ξέρεις ότι την μέρα των εκλογών πολλοί πίνουν φράπα ή αγανάκτηση αν υπάρχει εκφράζεται και αλλιώς πχ με λευκό ή να ψηφήσεις ανεξάρτητο ή ακόμα και να βάλεις υποψηφιότητα ανεξάρτητος αν είσαι απογοητευμένος. σταρχιδισμό δείχνει αυτό και αν δεν ήταν οι παρατάξεις δεν θα ψήφιζε ούτε αυτό το ποσοστό. πολύ κάλος υπάρχει η διαγραφή μετά από ένα διάστημα , ο νομός προβλέπει όσο είναι η σπουδές κανονικά επί δύο σιν δύο εξάμηνα, έλεος άμα δεν σου φτάνουν, με θέληση τελειώνεις πολύ νωρίτερα φίλε
    2)Στον κύκλο μας όλοι το ξέρουν ότι είμαστε ανεξάρτητοι γιατί η ΝΔ είναι πολιτικός φορέας δεν εξαρτόμαστε από αυτόν πολλές φορές διαφωνήσαμε !!!
    3) Όταν μιλάς να είσαι σοβαρός αν λες ότι όλοι αυτοί έχουν άδικο και εσύ δίκιο με το 1 της εκατό τότε κάτι δεν πάει καλά, μην ισοπεδώνεις τα πάντα επωδή είσαι διαφορετικός σεβάσου την τις επιλογές του άλλου
    4) Για το πόσο θα εφαρμοστούν δεν είναι στην αρμοδιότητα των παρατάξεων αλλά αυτών που διοικούν και αποφασίζουν, στο ξανάπα δεν διοικούν και νομοθετούν οι παρατάξεις απλά προτείνουν και αγωνίζονται να εφαρμοστούν αλλά δεν γίνεται να τα καταφέρνεις πάντα.
    5) Η ΔΑΠ είναι πρώτη εδώ και πολλά χρόνια οι απόφοιτοι πριν είκοσι χρόνια που η ΔΑΠ ήταν πρώτη τώρα είναι 45 τουλάχιστον άρα θα έπρεπε κατά εσένα να είναι και ψηφοφόροι της ΝΔ πράμα που δεν συμβαίνει. Οι βουλευτές που έρχονται και μιλάν δεν μιλάν για θέσεις του κόμματος αλλά για ιδεολογικά θέματα. αυτό που συνδέει την ΔΑΠ με την ΝΔ είναι ο φιλελευθερισμός και το όραμα αυτού για το ιδανικό πανεπιστήμιο διάβασε λίγο και θα καταλάβεις τι εννοώ.
    6) Δεν απολογούμαστε για κανέναν ανεγκέφαλο πολιτικό και μάθε ότι για παράδειγμα στο νόμο πλαίσιο του άρθρου 16 η ΔΑΠ έκανε της προτάσεις τις και διαφώνησε και διαφωνεί σε πολλά σημεία με την ΝΔ. ΤΟ ΣΙΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΥΡΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τράβα σε κανένα αμφιθέατρο να δεις. Σιγά μην υπερασπιζόμαστε και τα λαμόγια του εκάστοτε κόμματος
    σινεχίζω κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/8/10 23:58

    7) Το περίεργο που είναι? Σαφώς και γίνονται και τότε πάρτυ προεκλογικά όπως τα λέμε ολοφάνερα ή για καλωσόρισμα τι πάει να πει αυτό ? Αυτά ενώνουν μια ομάδα κακό σου φαίνεται? Νεολαία χωρίς πάρτυ γίνεται? ξεκόλλα
    8) Εσύ που ξέρεις ότι βγάζουν λεφτά ρε μεγάλε εσύ τα τσεπώνεις μήπως? Μίλα με επιχειρήματα επιτέλους. Εγώ ως υπεύθυνος σχολής δεν πείρα μια και κανένας στην πόλη μου. Σαφώς και ίσως υπάρχουν εξαιρέσεις και σαφώς αν έχεις επιχειρήματα γάμισε τους όλους, γιατί αν το ξέρεις και κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια είσαι πολύ μάπας έτσι θα αλλάξεις αυτά που καταδικάζουμε? αυτά όλοι τα απορρίπτουμε τι μου λες τώρα εξυπνάδες? Έλεος. Πες ονόματα
    9) Δεν είδα και πολλούς ανεξάρτητους να βάζουν το κεφάλι τους να βοηθήσουν άλλους. τότε τα παιδία γιατί έρχονται σε μας. Για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας οι συνδικαλιστές να μην επιτρέπουν βλακείες με τους καθηγητές και κάθε λαμόγιο. δεν είδα πολλούς να το κάνουν αυτό ανεξάρτητους. Και επειδή ο πρόεδρος της ΔΑΠ ΤΕΙ πανελλαδικά ως και την χρόνια που πέρασε ήταν από το ΤΕΙ Λάρισας ξέρω ότι τα παιδιά κάνουν γαμάτη δουλειά. Αν έχεις να πεις κάτι κάντο ανοιχτά και εδώ και στο ΤΕΙ με ονόματα και τα πάντα, καθαρές δουλειές οι μαλάκες έξω από την παράταξη τέλος με τα λόγια του αέρα που λες. τους ξέρω όλους έναν προς έναν.
    10)γιατί τα παιδία έρχονται σε μας? μήπως γιατί δεν βοήθησε κανένας άλλος? ε? Και δεν τον βοηθάμε για αντάλλαγμα αλλά γιατί γουστάρουμε γιατί αυτήν είναι η θέση μας ως ΔΑΠΙΤΕΣ και αν θέλει ας μας ψηφίσει δεν τον βάζει κανένας με το ζόρι (μυστική είναι η ψηφοφορία) αλλά αν σε εκτιμάει και για την βοήθεια και βεβαία θα σε ψηφίσει κακό είναι ρε φίλε ?έλεος..
    11) Καθρέφτης της κοινωνίας που ονειρεύομαι ρε και δεν σηκώνω κουβέντα εδώ. γραμμές δεν υπάρχουν υπάρχουν ιδεολογίες που συσπειρώνονται γύρο από κάθε παράταξη και αυτό κακό είναι για σένα, οι φοιτητές αγόρι μου γύρισαν τον κόσμο ανάποδα στο πολυτεχνείο και τότε υπήρχαν παρατάξεις και πολιτικά πιστεύω . αυτό είναι απόλυτα υγιές. Και αν χιαστεί θα ξανά κάνουμε το ίδιο
    Όποιος κανίβαλος τσακώνεται απομονώστε τον. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ παρ΄ το χαμπάρι. παντού υπάρχουν μαλάκες, αλλά όσο υπάρχουν παιδιά σαν και σένα μάλλον, που ενώ συμφωνούν με την ιδεολογία κολάν στα πρόσωπα δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτά που διαμαρτύρεσαι. Φίλε όλοι είμαστε αναλώσιμοι και φεύγουμε, το έργο μας μένει μόνο. Όποιος είναι κατώτερος τον περιστάσεων πετάξτε τον έξω
    ΣΤΟ Υ.Γ. σου απαντώ ότι φιλικές σχέσεις υπάρχουν και μέσα και έξω από παρατάξεις. εγώ που είμαι σε παράταξη δεν μπορώ να κάνω φίλους απαγορεύετε? άσε μας ποια
    δεν αμφισβητώ ότι ξέρεις αλλά μάλλον δεν τα ξέρεις με βάσει την εμπειρία σου αλλά από τα παπαγαλάκια δεξιά και αριστερά. Να είσαι κύριος του εαυτού σου
    άλλαξε ότι δεν σου αρέσει
    μην πουλάς τα όνειρά σου για κανένα μαλάκα
    εκφράσου ελεύθερα
    και πίστεψε με εμένα δεν με εμπόδισε κανένας στην ΔΑΠ
    Ο δρόμος μου προς τα πάνω στρώματα της ΔΑΠ δεν ήταν εύκολος μέχρι και ξύλο έφαγα αλλά δικαιώθηκα φίλε. Είμαι πολύ μικρό εξάμηνο ακόμα αλλά η πίστη μου στο να κάνω αυτό που γουστάρω δεν θα με εμποδίσει στο να τελειώσω στο κανονικό εξάμηνο και δουλεύω και κάνω τα πάντα γιατί μπορώ, και αυτό είναι μεγάλο πράγμα να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου καθαρός και όταν μετά από χρόνια γυρίσω πίσω στο ΤΕΙ μου θα πάω με ψιλά το κεφάλι γιατί είμαι ΚΑΘΑΡΟΣ φίλε και γιατί άλλαξα ότι με έκανε να αηδιάζω και στην παράταξη μου και παντού, και κάναμε μια παράταξη που γαμάει και δέρνει και όλα αυτά γιατί δεν επέτρεψα σε κανέναν να κάνει ότι γουστάρει με το μέλλον μου. δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω όπως ονειρεύομαι αλλά θα προσπαθήσω φίλε
    Υπεύθυνος σχολής σε σχολή της Ηπείρου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
    Συγνώμη για το έντονο ύφος μου αλλά βαρέθηκα να ακούω μιζέριες και φήμες περί φαντασμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού όλοι ζητάμε τα ίδια γιατί πρέπει να τα ζητάμε ως κομματικές παρατάξεις? Είναι τόσο δύσκολο να λειτουργήσει στο πανεπιστήμιο-ΤΕΙ ένα μοντέλο διαφορετικό και δημοκρατικότερο από αυτό τις Βουλής? Αυτές οι ιδεολογίες είναι που μας φέραν διάλυσαν ως φοιτητές, γίναμε έρμαια τους, αντί να ενωθούμε για να το συλλογικό μας καλο, φτιάξαμε ομαδούλες.

    Οι ιδεολογίες πρέπει να είναι έξω απτις σχολές, μέσα στις σχολες πρέπει να είμαστε όλοι αδέλφια και να διεκδικούμε χωρίς και να συζητάμε χωρίς να έχουμε χρώματα. Αφού εξάλλου όλες οι παρατάξεις αυτό ζητάνε, γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε?

    Να απαντήσω? Γιατί τα κόμματα δεν θέλουν να καταργηθούν οι φοιτητικές παρατάξεις..

    "Dimitris"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/8/10 02:13

    Φίλε ίσως και να έχεις δίκιο αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο να μι πω και ακατόρθωτο. Αφού ο κουμουνιστής θα σου πει πάμε για μια πορεία ο πασπιτης άλλο τρόπο αντιδράσεις και ο δαπιτης πάλι άλλο άρα πως? ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Άλλος για τα μπλόκα των αγροτών άλλος για επαγγελματικά δικαιώματα, τέλος πάντων για αυτό που νομίζει ο καθένας πρωταρχικό στόχο άρα μπάχαλο. τώρα τουλάχιστον είναι ομάδες. Γιατι ιδεολογίες στα άτομα πάντα θα υπάρχουν
    Μάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα με συγχωρείς, και τώρα δεν γίνονται συνελεύσεις για να αποφασιστεί μια πορεία? Βεβαια τώρα δεν συμμετέχουν όσοι δεν είναι στα κόμματα και είναι λογικό από μια άποψη. Αφού μέσα απτήν συνέλευση αποφασίζονται (υποτίθεται δημοκρατικά) τότε ποιο είναι το δύσκολο?

    Θα ήταν τόσο τραγικό να κάνουμε συνέλευση οι φοιτητές χωρίς ταμπέλες παρατάξεων?..

    "Dimitris"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/8/10 00:30

    Δεν είναι ταμπέλες είναι πιστέυυω είναι ιδεολογίεσ που είτε είσε σε παράταξη είτε όχι τις εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αρνητής του θεάτρου σκιών σας24/8/10 15:11

    Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάποιος να μην είναι αφεντικό του εαυτού του και να εξαρτάται από τον κάθε ιδεολογικό και πολιτικό νταβά. Πάρτε επιτέλους τις ζώες σας στα δικά σας χέρια. Μην καταντάτε junkiα του οποιοδήποτε. Απέχω γιατί μου αρέσει να ζω και να σκέφτομαι έξω από κάθε αυλάκι της εξουσίας σας, γιατί μου αρέσει να έχω ανιδιοτελής σχέσεις με τους γύρους μου , γιατί μου αρέσει να αγαπάω και να αγάπιεμαι. Κάνεις αγωνισταράς φοιτητής δεν θα μου βάλει τιμή να με εξαγοράσει. Όσο εσείς θα εξουσιάζεται εμείς θα "δημιουργούμε" .

    Πανεπιστήμιο ελεύθερο και ανεξούσιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/8/10 23:19

    Πρέπει επιτέλους να καταλαβουμε οτι αυτές οι παρατάξεις που υπάρχουν στα εκάστοτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ κρύβοντε πίσω από ιδεόλογίες που ουτε καν γνωρίζουν και απλά παπαγαλίζουν εκφράσεις του τύπου "νοιαζόμαστε για το φοιτητη","στηρίζουμε την παράταξη" και άλλα τέτοια διάφορα.Όλα αυτά τα θεωρώ βλακείες!Βγείτε και πείτε την αλήθεια στους συνφοιτητές σας, οτι είστε παρατάξεις των πάρτυ, των εκδρομών και της βλακείας!Και αφήστε ήσυχη την κάθε ιδεολογία και ανιδιοτέλεια ως προς τους φοιτητες.Πιστέψτε με τότε θα σας εκτιμήσουν πολύ περισσότερο απ' οτι τώρα.Με την ηλιθιοτητά σας δεν κάνεται καλύτερο το μέλλον μας, απλά το γελειοποιείτε!

    Φοιτητής του ΤΕΙ Λάρισας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/8/10 22:08

    γεια σας...
    ανακαλυψα τυχαια αυτη τη συζητηση και ειπα να πω και εγω τη γνωμη μου.. ειμαι μελος τη ΔΑΠ του πανεπιστημιου μου.. πολλοι λενε οτι η ΔΑΠ ειναι μονο παρτυ και εκδρομες.. δεν ειναι αληθεια.. η ΔΑΠ ειναι ολη τη μερα στα τραπεζακια.. λυνει τις αποριες ολων των φοιτητων, βοηθαει σε ο,τι ζητησει ο καθε φοιτητης και δεν αρνουμαστε ποτε τιποτα... ειμαστε στο πανεπιστημιο απο το πρωι ως το απογευμα και παραγουμε εργο!!! ενα ερωτημα που θελω να θεσω.. και η ΠΑΣΠ κανει παρτυ και εκδρομες αλλα κανεις δεν λεει ποτε τιποτα γι'αυτην την παραταξη! ? για ποιο λογο??? γιατι πολυ απλά συμφέρει κάποιους να θιγουν την πρώτη δυναμη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε η ΔΑΠ ακολουθεί την δεξιά πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που πάντα είναι ενάντια στους αγώνες των φοιτητών. Και γενικά σκύβει πολύ το κεφάλι σε ότι ακουστεί. Δεν λέω πως δεν υπάρχουν τοπικές εξαιρέσεις, αλλά το περιτύλιγμα είναι ίδιο.

    Η πρώτη δύναμη της χώρας να ανακοινώνει και το πόσους υποψήφιους έχει μαζί με τα ποσοστά των εκλογών και να δίνει νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/9/10 02:54

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.