19.12.14

Γιατί πιστεύω ότι θα γίνει και φέτος εμβόλιμη για όλους... [update 19.12]


Το πρώτο μέρος της ανάρτησης γράφτηκε στις 31/10/2014


Λοιπόν ότι και αν λέμε εγώ πιστεύω ότι θα γίνει και φέτος εμβόλιμη (πρόσθετη) εξεταστική για όλους και φέτος, και θα σας εξηγήσω γιατί, αλλά θα τα πάρουμε με την σειρά.


Πριν λίγες μέρες (χθες) ο Διόνυσος στο facebook page του ανακοίνωσε:
Ξεκίνησε φυσικά ένας τρελός χαμός με σχόλια που ξεκινάνε στο να επικροτούν το γεγονός που δεν δίνεται η δυνατότητα στους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην εμβόλιμη, καθώς και από πολλούς να τραβάνε τα μαλλιά τους λόγω του 1984....


Την ίδια μέρα παρατηρήθηκε ότι φοιτητές εγεγγραμένοι μετά το 2003 μπορούσαν να δηλώσουν μαθήματα των ζυγών εξαμήνων που βρισκόντουσαν όμως στα μονά εξάμηνα (μερικές φορές λείπαν κάποια) αλλά να έχουν όριο Δ.Μ.  καθώς και άλλα τέτοια κουλά. Πολλοί κατάφεραν και έκαναν δήλωση μαθήματα ζυγών εξαμήνων παρά την ανακοίνωση που τους το απαγορεύει. Προφανώς μπορεί να είναι ένα λάθος του Dionysos που δεν έχει διορθωθεί ακόμα...

Πέραν τούτου, ο Dionysos μεταξύ άλλων έγραψεΕίναι όμως;

Από τις 16 Οκτωβρίου 2014 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αναρτήσει μια επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας που αναφέρει:Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 

Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο 
Θέμα: Πρόταση για Διεξαγωγή «Πτυχιακής Εξεταστικής» 


Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ορίζεται διπλή εξεταστική τον προσεχή Φεβρουάριο για τους εισαχθέντες μέχρι το 2003 σε ΑΕΙ τετραετούς κύκλου σπουδών, μέχρι το 2001 σε ΑΕΙ πενταετούς κύκλου και μέχρι το 1999 σε ΑΕΙ εξαετούς κύκλου, προκειμένου να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους. 

Με βάση λοιπόν την ανωτέρω τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα Ιδρύματα ούτως ή άλλως θα πραγματοποιήσουν εξεταστική περίοδο για όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως, ζητάμε να έχουν το δικαίωμα εξέτασης όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως του έτους εισαγωγής τους. 

Τα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας δεν επιτρέπουν καμία επιπλέον επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μεγάλο μέρος του οποίου απορροφάται από τα μέλη τους που σπουδάζουν. Ως εκ τούτου είναι άμεση ανάγκη να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών για να μπορούν να εξέλθουν στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατό. 

Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της «διπλής εξεταστικής». 

Δεδομένης λοιπόν της συνεχιζόμενης πίεσης και των δυσκολιών, ζητούμε να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «διπλής εξεταστικής». Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους. 

Ελπίζουμε ότι, όπως και τα προηγούμενα δύο έτη έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί άμεσα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας. 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


ΔΗΛΑΔΗ:

1. Έχει κατατεθεί τροπολογία στην Βουλή για την διπλή/εμβόλιμη εξεταστική 1984-2003 εδώ και 3 βδομάδες!
2. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε εμβόλιμη για όλους (όπως κάθε χρόνο)
3. Όπως κάθε χρόνο, εμβόλιμη θα γίνει απλά το Υπουργείο περιμένει να το ζητήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σχεδόν ίδια επιστολή έστειλε η ΔΑΠ και πέρσι και πρόπερσι....
4. Ανακοινώνεται η εμβόλιμη, η απόφαση παρουσιάζεται ως μια νίκη-δικαίωση της ΔΑΠ.
5. Βλέπετε την ειρωνεία ε;


Εν κατακλείδι όμως,
είναι απλά κρίμα το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Διοικητικού του Συμβούλιο να μην μπορούν να πάρουν την πρωτοβουλία μόνοι τους για εμβόλιμη εξεταστική. Ο κύριος Γούλας με την σοβαρότητα που τον διακρίνει μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν είναι δυνατόν ενώ σε τόσα Πανεπιστήμια η εμβόλιμη είναι δικαίωμα για τους επι-πτυχίο σπουδαστές, στα ΤΕΙ να είναι πολυτέλεια και να περιμένει την επιβολή της για να την πραγματοποιήσει.


Πηγές:
1. "Δικαίωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ"... και άλλες τέτοιες ιστορίες!
2. Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για διεξαγωγή διπλής εξεταστικής (ΔΑΠ ΤΕΙ)


πρώην ΤΕΙτζής
UPDATE 19/12/2014

Το ΤΕΙ ανακοίνωση την πρόσθετη εξεταστική πριν φτάσει η τροπολογία στην Βουλή (πριν καν συζητηθεί σαν είδηση ότι θα φτάσει στην Βουλή), στις 10/12/2014. Και ενώ λέγαμε ότι θα ρθει σε λίγο ανακοίνωση και από το Υπουργείο, όντως σκάει η είδηση για διπλή εξεταστική στις 14/12, ελάχιστες μέρες μετά, και στις 18/12 ο Υπ. Παιδείας Α.Λοβέρδος κατεθέτει την τροπολογία για να ψηφιστεί στη Βουλή όπως διαβάζουμε στις 22/12. 

Το καλύτερο όμως είναι άλλο.

Στις 17/12/2014 έλαβα στο λογαριασμό του teilarblog μια φωτογραφία που παρουσιάζει την απάντηση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου προς την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιστολή είναι η παρακάτω.Και το ακόμα καλύτερο, είναι αυτό:
Και έτσι λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παίξανε ένα ωραιότατο πολιτικό παιχνίδι εντυπωσιασμού.΄

Άντε καλά Χριστούγεννα.

.