7.1.14

"Δικαίωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ"... και άλλες τέτοιες ιστορίες!

Στην αναμονή για το τι θα συμβεί στη φετινή εμβόλιμη εξεταστική και στην αναζήτηση ήρθε μια ανάρτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

4 Νοεμβρίου η πρόταση της ΔΑΠ, 20 κάτι η ανακοίνωση του Υπουργείου...


Επί της ουσίας το φαινόμενο της δικαίωσης παρατηρείτε χρόνια τώρα στο χώρο των φοιτητικών παρατάξεων, ξεχωρίζει στις περιπτώσεις που είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και περιπτώσεις με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Οι Αριστερές παρατάξεις ακολουθούν ανέκαθεν το μοντέλο "δικαιώθηκε ο αγώνας των φοιτητών".

Αυτό που παρατηρείτε, είναι τέτοιες ανακοινώσεις παρατάξεων π.χ. της εμβόλιμης εξεταστικής προς το Υπουργείο να τηρούνται με απίστευτη ευκολία. Ζήτησε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ εμβόλιμη από του Υπουργείο; Δεν θα το ζήταγε αν δεν ήξερα πως θα συμβεί! Δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να κρίνει το Υπουργείο Παιδείας αρνητικά, τελευταία φορά το έκανε όταν είχαμε ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου.

Οπότε προς ενημέρωση των σπουδαστών και φιλοΔΑΠιτών, να ξέρετε πως όταν ακούτε πολλά κεράσια, κρατήστε και μικρό καλάθι. 


Αν το Υπουργείο και η κυβέρνηση αντιδρούσε τόσο άμεσα στους αγώνες των διοικητικών η φετινή χρονιά θα ήταν καλύτερη για όλους. Που εν το μεταξύ με τους διοικητικούς στα ΤΕΙ ας δούμε το παράλογο:

-Ανακοινώνεται ότι θα υπάρξει διαθεσιμότητα
-Οι Διοικητικοί αντιδρούνε στις απολύσεις με κυρίως γνώμονα και των Ιδρυμάτων ότι η λειτουργία τους θα είναι αδύνατη.
-Οι παρατάξεις στο σύνολο τους αντιδρούνε με εξαίρεση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ- Η δικιά μας ΔΑΠ μάλιστα τήρισε μια απίστευτη σιωπή παρότι το ΤΕΙ Λάρισας έκλεισε για πάνω από 7 μέρες. Έμεινε η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ που συμφωνούσε στο Υπουργείο.
-Βδομάδες μετά υπάρχει ΔΙΚΑΙΩΣΗ, το Υπουργείο ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να απολύσει στα ΤΕΙ γιατί είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ! (τραγελαφικό έτσι;)
Αλλά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκεί δεν δικαιώθηκε μαλλον.

Η ίδια συνέχισε στις άλλες σχολές των αγώνα μέσο του anoixtessxoles.gr, το οποίο ήταν ένα site που διαχειριζόντουσαν μέλη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Ακόμα και ο server του site ήταν ο server της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά οι Διοικητικοί δεν δικαιωθήκαν στα ΑΕΙ μέχρι σήμερα.

Ο πρώην ΤΕΙτζής

.