31.8.13

Στον "αέρα" οι 500 φοιτητές του τμήματος δασοπονίας που έρχονται στο ΤΕΙ Στερεάς;

Ήρθε η ώρα της εξεταστικής και τα παιδιά δεν ξέρουν που θα φοιτήσουν...Καρπενήσι ή Καρδίτσα;

Ανάστατες είναι οι οικογένειες 500 περίπου φοιτητών σύμφωνα με το LamiaReport, του συγχωνευόμενου τμήματος Δασοπονίας στο νέο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι.

Ένα τμήμα, που σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα που εκδόθηκαν με βάση το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, παύει τη λειτουργία του στις 31 Αυγούστου 2013 στην Καρδίτσα και από από 1η Σεπτεμβρίου 2013 μεταφέρεται στο Καρπενήσι.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα

Έχουν μείνει μόνο λίγες μέρες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και στο Καρπενήσι αλλά και στη Καρδίτσα, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών, δεν γνωρίζει κανείς τίποτα για τι θα συμβεί.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι τη Δευτέρα ξεκινά η εξεταστική περίοδο των παιδιών αυτών και δεν γνωρίζουν αν θα πάνε Καρδίτσα ή Καρπενήσι για να γράψουν!

Τα τηλέφωνα στο ΤΕΙ Στερεάς και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας χτυπούν καθημερινά με την αγωνία των φοιτητών και γονιών για το τι τελικά θα συμβεί. Ρωτούν συνεχώς αν θα χρειαστεί να ξενοικιάσουν από την Καρδίτσα και να πάνε Καρπενήσι ή όπως μέχρι και πρόσφατα τους διαβεβαίωναν δεν θα χρειαστεί να μετακομίσουν! Με ποια απόφαση όμως και από ποιόν;

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την προχειρότητα των συγκεκριμένων Προεδρικών Διαταγμάτων και όπως φαίνεται άρχισαν να φαίνονται οι επιπτώσεις της προχειρότητας με θύματα 500 οικογένειες!

Θα θέλαμε είτε από το ΤΕΙ Στερεάς , είτε από το ΤΕΙ Θεσσαλίας ή ακόμα και από το Υπουργείο Παιδείας μια απάντηση στο τι θα συμβεί με αυτά τα παιδιά; Άραγε γιατί δεν ακολούθησαν από την αρχή το παρόμοιο παράδειγμα της Ηλεκτρολογίας της Λαμίας που το 2018 θα μεταφερθεί στη Χαλκίδα;

Γιατί οι καθηγητές στο Καρπενήσι δεν γνωστοποίησαν το πρόβλημα αυτό; Γιατί ακολουθούν σιγή ιχθύος; Τους θέλουν ή όχι;

Γιατί οι αντίστοιχοι καθηγητές της Καρδίτσας δεν αντιδρούν σε μια τέτοια ανεπανάληπτη ταλαιπωρία που ζουν οι μαθητές τους;

Ποιος ευθύνεται για αυτό το μπάχαλο;

πηγή:LamiaReport.gr

.