12.11.12

48ωρη κατάληψη στο ΤΕΙ Λάρισας από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο νέο μνημόνιο, μαζί με τα άλλα μέτρα, ψηφίστηκε διάταξη, σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι οργανικές θέσεις υπαλλήλων Δ.Ε. - ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου) του Δημόσιου Τομέα και ζητούνται ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων, που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Η εφαρμογή των διατάξεων αυτών απειλεί άμεσα την ίδια την εργασιακή μας υπόσταση και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι αντιμετωπίζουμε τον ίδιο κίνδυνο της απόλυσης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι σε πρώτη φάση γίνεται αναφορά στους ΙΔΑΧ και ο σχεδιασμός τους προβλέπει απολύσεις από όλους τους κλάδους, τις εργασιακές σχέσεις και τις κατηγορίες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την αποτροπή των απολύσεων, όχι μόνο στο ΤΕΙ Λάρισας, αλλά και σ’ όλο το δημόσιο τομέα.

ΣΤΟΧΟΣ του αγώνα μας είναι η ματαίωση της εφαρμογής όλων των σφαγιαστικών μέτρων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ, που ξεκινάει σήμερα με 48ωρη κατάληψη του Ιδρύματος και την προοπτική να εξελιχθεί σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις, είναι ανυποχώρητος αγώνας επιβίωσης, αφορά την ίδια μας την ύπαρξη, αφορά άμεσα την ίδια μας τη ζωή.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στο δρόμο όπως έγινε μέχρι τώρα με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους συνανθρώπους μας, που βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ


Η ανακοίνωση προωθήθηκε τόσο από την σελίδα του facebook του Dionysos όσο και του τμήματος Πληροφορικής. Η ανακοίνωση ενώ βρίσκεται ανεβασμένη στο site του ΤΕΙ Λάρισας δεν είναι εμφανή στη κεντρική σελίδα.


Παρόλλο το ξαφνικό της ανακοίνωσης ευχόμαστε καλό αγώνα στους καθηγητές και στους εργαζόμενους, αν και θα τους προτιμούσαμε να είχαν ενεργοποιηθεί εδώ και καιρό... Η αλήθεια να λέγεται.

.