8.7.12

ΤΕΙ: Οι καθηγητές ζητούν παρέμβαση του υπουργού για την εκλογή προισταμένων τμημάτων

Διοικήσεις των ΤΕΙ έχουν προγραμματίσει εκλογές για την ανάδειξη Προισταμένων με τον προηγούμενο νόμο (3549/2007), επειδή στις 31 Αυγούστου λήγουν οι θητείες παρά την αντίθετη άποψη του υπουργείου ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, αποκαλύπτει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών των ΤΕΙ , η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ.

Η ΟΣΕΠ ζητά την παρέμβαση του υπουργού ώστε να αποφευχθούν τυχόν προσφυγές για τη νομιμότητα των εκλογών και να αποφύγουν τις περιπέτειες τα Ιδρύματα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε ότι στις 31/08/2012 λήγουν οι θητείας των Προϊσταμένων Τμημάτων και των Υπευθύνων Τομέα στα ΤΕΙ και συνεπώς από 01/09/2012 τα Τμήματα δεν θα μπορούν να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες εκπαιδευτικές διαδικασίες.
Μερικά ΤΕΙ για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έχουν προγραμματίσει εκλογές των παραπάνω οργάνων με τον προηγούμενο νόμο (3549/2007), επικαλούμενα τις μεταβατικές διατάξεις του Ν.4009/2011, όμως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις για τη νομιμότητα των αποφάσεων αυτών.
Σας ενημερώνουμε ότι το θέμα είχε τεθεί στην 1η΄ συνεδρίαση της Ομάδας εργασίας (23/04/12), η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό να συντάξει πόρισμα για τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του Νόμου για τα Α.Ε.Ι., με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη. Ο Ειδικός Γραμματέας ΑΕΙ κ. Β. Παπάζογλου, ανακοίνωσε στην Ομάδα Εργασίας, ότι θα στείλει εγκύκλιο με την οποία θα προβλεπόταν να γίνουν οι εκλογές οργάνων Διοίκησης που λήγει η θητεία τους (Προϊσταμένων Τμημάτων και Υπευθύνων Τομέα) με το Ν. 3549/2007.
Όμως, στην επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (09/05/12), ο κ. Παπάζογλου μας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στείλει την εγκύκλιο γιατί η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας τον ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Την άποψη αυτή υποστήριξε και ο νομικός Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Ρέμελης.

Σας παρακαλούμε να έχουμε άμεσα την απάντησή σας για το μείζον αυτό θέμα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προσφυγές για τη νομιμότητα των εκλογών και να αποφύγουν τις περιπέτειες τα Ιδρύματα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος


Γιάννης Τσάκνης
Καθηγητής
ΤΕΙ Αθήνας

Ο Γραμματέας


Κυριάκος Τσινίδης
Καθηγητής Εφαρμογών
ΤΕΙ Λάρισας


ρεπορτάζ: Esos.gr

.