10.3.12

Θα υπάρχει δωρεάν σίτιση τον Σεπτέμβριο;

Το ερώτημα κρίσιμο για τα περισσότερα ΤΕΙ/ΑΕΙ. Στο ΤΕΙ μέχρι στιγμής είμαστε τυχερή λόγω της διαχείρισης που είχε γίνει και δημιουργήθηκε πλεόνεσμα χρημάτων από τους φοιτητές που δικαιώντουσαν σίτιση, είχαν βγάλει κάρτα, αλλά δεν πηγαίναν. Αυτός ο αριθμός ήταν και είναι μεγάλος. (αξίζει να θυμιθούμε πως πριν 2 χρόνια το εστιατόριο είχε κάνει διαγωνισμό για να βγάλουν περισσότεροι κάρτα σίτισης) Απότι φαίνεται έχει απομείνει ένα μεγάλο οικονομικό πλεόνασμα αυτά τα χρόνια που δίνει ανάσα στην σίτιση μέχρι στιγμής και δίνει ελπίδα ότι η σίτιση θα συνεχίσει να είναι δωρεάν παρά τις περικοπές που θα κάνει το Υπ.Παιδείας.

Από την άλλη, η κατάργηση της 2ης μερίδας τώρα ίσως μπορούμε να πούμε πως είναι ένα μέτρο λιτότητας που επέβελε το ΤΕΙ για να προλάβει τα χειρότερα, δηλαδή την ολική κατάργηση της δωρεάν σίτισης.


Το σίγουρο είναι πως όπως και αν το δεις, ο μέσος φοιτητής από αυτούς που έτρωγαν-ζούσαν από την δωρεάν σίτιση (γιατί δεν μπορούνε να κάνουνε και αλλιώς) αυτή τι στιγμή τρέφεται λιγότερο από πριν.

Προβληματισμός; Δεν ξέρω. Πάντως το πρόβλημα είναι πολιτικό και οικονομικό. Και μέχρι να λυθεί εκεί η Διοίκηση πρέπει να κάνει την καλύτερη διαχείριση στα οικονομικά της καθώς εδώ μιλάμε για ανθρώπους, όχι απλά για φοιτητές.


.