12.12.09

Απο την εκδήλωση για τα 10 χρόνια του τμήματος Πληροφορικής..

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη λειτουργία του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας, διοργανώθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Τμήματος. Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ιδρύθηκε με το ΠΔ 200/1999 και απέκτησε αυτοδυναμία το 2002 με προϊστάμενο τον καθηγητή Νικ. Μπάτη και 6 μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού ενώ οι πρώτοι πτυχιούχοι του Τμήματος ορκίστηκαν το Δεκέμβριο του 2004.

Σήμερα το Τμήμα έχει πάνω από 2.000 φοιτητές, 13 μέλη μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και πάνω από 70 επιστημονικούς-εργαστηριακούς συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης 3 νέες θέσεις Ε.Π. και μια θέση ΕΤΠ. Το γνωστικό αντικείμενο και οι κατευθύνσεις του Τμήματος αποτελούν τεχνολογίες αιχμής σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα το Τμήμα να έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση μεταξύ των υποψηφίων, με αποτέλεσμα πάνω από το 50% των επιτυχόντων στο Τμήμα να το έχουν δηλώσει στις πρώτες προτιμήσεις τους.

Το Τμήμα εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα ERASMUS από το 2003 και έχει επιτύχει να έχει διακρατική συνεργασία με Πανεπιστήμια των χωρών μελών της Ε.Ε. Σημαντικό έργο έχουν να επιδείξουν τα μέλη του Ε.Π. με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (107) και πρακτικά συνεδρίων με κριτές (257), μονογραφίες (10) και κεφάλαια σε βιβλία (26). Επίσης, τα μέλη του συμμετέχουν σε πλήθος επιστημονικών επιτροπών περιοδικών και συνεδρίων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα.

Τέλος, στο Τμήμα από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε συνεργασία με το Staffordshire University της Αγγλίας, αρχικά στην Επιστήμη της Πληροφορικής (M.Sc. in Computer Science), και σήμερα, από τον Οκτώβριο του 2009 στα Δίκτυα Υπολογιστών (M.Sc. in Network Computing).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Στο πλαίσιο τώρα της χθεσινής εκδήλωσης, όπου παρευρέθηκαν φοιτητές του Τμήματος και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, χαιρέτισε η διοίκηση του Ιδρύματος, ο προϊστάμενος του Τμήματος κ. Γ. Αδάμ Γεώργιος καθώς και παλαιοί απόφοιτοι. Ο καθηγητής και διευθυντής της ΣΤΕΦ κ. Νικ. Μπάτης, παρουσίασε το Τμήμα και την πορεία εξέλιξής του αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του ενώ τιμήθηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυσή του. Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα «Η αναγκαιότητα προσαρμογής των νέων στελεχών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα» έκανε ο πρόεδρος της Ε.Ε. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδας κ. Απ. Παπαδούλης επισημαίνοντας εκτός των άλλων τη σημασία της διασύνδεσης εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ορκωμοσία και δεξίωση προς τιμήν των νέων αποφοίτων του Τμήματος.
Αναλυτικά οι νέοι απόφοιτοι είναι οι εξής:
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΦΥΡΙΝΙΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ, ΛΟΓΚΟΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΟΥΤΡΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΒΑΡΣΑΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ ΦΑΙΔΩΝ, ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΟΥΜΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΤΣΙΩΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΖΑΧΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΕΣΗΜΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΟΠΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΣΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΚΟΤΙΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΑΤΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΖΙΝΗΣ ΝΕΣΤΩΡ, ΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΛΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΛΟΥΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΑΡΓΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΕΡΔΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΚΟΥΤΖΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΜΑΣΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΑΓΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΛΙΑΓΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΟΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΥΖΕΡΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΟΝΤΖΙΑΜΠΑΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΛΙΑΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΤΣΟΥΚΑΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΣΠΑΝΟΜΗΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ,ΚΟΝΤΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΤΣΑΪΤΟΥΡΙΔΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΛΗ, ΚΟΡΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΟΠΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΠΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΚΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑΣ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η εκδήλωση προκάλεσε ωστόσο και αντιδράσεις από σπουδαστές – μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) αλλά και εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου με αφορμή και το γεγονός ότι κεντρικός ομιλητής ήταν εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχάνων. Εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΛ ο κ. Τ. Καφρίτσας μίλησε στην εκδήλωση ενώ σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΛ σημειώνεται πως «το νόημα του επιχειρείν, αποτελεί υποταγή της παιδείας και των νέων στην ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστικών κερδών».


Από Εφημερίδα Ελευθερία 12/12/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.