24.4.13

Ανακοίνωση της Γραμματείας Λάρισας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, για τα αποτελέσματα των Σπουδαστικών Εκλογών.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει όλους τους σπουδαστές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια
της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στις σπουδαστικές εκλογές στις 17 Απρίλη σε όλους τους Σπουδαστικούς
Συλλόγους του ΤΕΙ Λάρισας. Που κάνανε το βήμα να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στους συλλόγους. Σπάζοντας το φόβο, την τρομοκρατία και την απάθεια, που στείλανε κυριολεκτικά στα τσακίδια δυνάμεις που καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού και των αυταπατών. Κάνανε δική τους υπόθεση την λειτουργία και ζωντάνια του συλλόγου τους. Με την στήριξη τους στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. να εκλεγούν μαχητικά όργανα στους συλλόγους, με αγωνιστές στα Δ.Σ. και όχι τσιράκια των επιχειρηματιών.


Εκλογές που για άλλη μια φορά και φέτος, με κύρια ευθύνη των δυνάμεων της ΔΑΠ, έγιναν χωρίς
να προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κάθε συλλόγου, ώστε ορισθεί από τον σύλλογο η ημερομηνία των εκλογών, να εκλεχθεί η εφορευτική επιτροπή και να απολογηθεί για τη «δράση» του, το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου. Πασχίζουν με κάθε τρόπο και οι δυνάμεις της ΔΑΠ αλλά και της ΠΑΣΠ να μη συμμετέχουν οι σπουδαστές σε μαζικές διαδικασίες. Φοβούνται να μιλήσουν για τις πράξεις και τα «έργα» τους, μπροστά στους σπουδαστές.

Είναι οι ίδιοι, που καλλιεργούν την αποχή των σπουδαστών, μέσα στο κλίμα της ανοργανωσιάς και
του εκφυλισμού των σπουδαστικών συλλόγων που έχουν δημιουργήσει. Καλούμε τους σπουδαστές να αναλογιστούν. Βοηθάει η αποχή, στο να αλλάξει η διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στους συλλόγους?

Με την αυτοδυναμία της η ΔΑΠ, στα όργανα των συλλόγων όσο ψηλά και να είναι τα ποσοστά της αποχής, κάνει ότι περνάει από το χέρι της, ώστε να μείνουν ανενημέρωτοι οι σπουδαστές, για τις εξελίξεις και ταπροβλήματα που θα τους «χτυπήσουν» την πόρτα. Είναι από κοινού οι ίδιοι, ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ που δεν έβγαλαν έστω μία ανακοίνωση το προηγούμενο διάστημα, με τη θέση τους για το Σχέδιο «Αθηνά».
Παρουσιαζόντουσαν μέσα στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, ως δήθεν «ανεξάρτητοι». ΔΑΠ-
ΠΑΣΠ, γιατί θέλουν να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες της δικής τους κυβέρνησης ( ήδη ο Σαμαράς συγχάρηκε την ΔΑΠ για την επιτυχία της στις σπουδαστικές εκλογές, για όσους μας λένε ότι η ΔΑΠ δεν έχει σχέση με την ΝΔ ), λόγο της πολιτικής της που εφαρμόζει στην παιδεία. ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ, γιατί θέλουν κίνημα χυμαδιό, ώστε να μιλάνε εξ’ ονόματός του και στρώνουν το έδαφος και τις αυταπάτες, ότι μία δήθεν άλλη κυβέρνηση θα μας σώσει, θα διαπραγματευτεί καλύτερα την φτώχεια μας.
Μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, με τους μηχανισμούς της η παράταξη
της ΔΑΠ κατάφερε να συγκρατήσει μερίδιο των ψήφων της, ρόλο έπαιξαν και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι οι σπουδαστές. Παρόλα αυτά, σημειώθηκε σημαντική αύξηση της τάξης του 4% των δυνάμεων της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. που στήριξε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με την
μεγάλη υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της σε όλους τους Συλλόγους(14,08 συγκεντρωτικά στο ΤΕΙ). Με ταυτόχρονη πτώση των κυβερνητικών παρατάξεων των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ αντίστοιχα. Λαμπρό παράδειγμα ο σύλλογος της ΣΤΕΓ, όπου τριπλασιάστηκαν οι δυνάμεις της ΠΚΣ, αλλά και ο σύλλογος της ΣΔΟ.
Προχωράμε μπροστά μέσα από αρνητικούς και πάλι συσχετισμούς, αλλά από καλύτερες
προϋποθέσεις, να κάνουμε βήματα για να ζωντανέψουν οι σύλλογοι, με τη διεκδίκηση τακτικών γενικώνσυνελεύσεων των συλλόγων. Με δυνατές και μαζικές συνεδριάσεις των Επιτροπών Αγώνα, όπουυπάρχουν και προοπτική τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε κάθε τμήμα και έτος, που θα μπαίνουν μπροστά και θα αναδεικνύουν τα προβλήματα εκείνα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε με τη ζωή και τις σπουδές μας. Με στόχο την κοινή συμμαχία, που τόσο εχθρεύονται όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις, με τους εργαζόμενους γονείς μας, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, μπροστά στην κοινή πολιτική που χτυπάει όλους μας.

Μπαίνουμε μπροστά, να συγκροτηθούν άμεσα τα Δ.Σ. των Συλλόγων, και διεκδικούμε στην πρώτη
τους συνεδρίαση, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή των Σπουδαστικών Συλλόγων ,μέσα από μαζικές
διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων στην Πανεργατική, Πανελλαδική Απεργία την 1η ΜΑΗ!

.