18.2.10

Καταγγελίες φοιτητών για "φακελάκια" μεταξύ σπουδαστών-καθηγητών!

Τα ανώνυμα email στο blog troktiko πριν λίγες μέρες μιλάνε για "φακελάκια" που δίναν φοιτητές προκειμένου οι καθηγητές να τους περάσουν σε κάποιο μάθημα!
Οι καταγγελίες στοχεύουν κυρίως το Τμήμα Ηλεκτρολογίας, το Έργων Υποδομής, και Μηχανολογίας!

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας πήρε θέση στο θέμα.

Λόγω της λεπτότητας του θέματος, παραθέτουμε παρακάτω τις επίμαχες δημοσιεύσεις με κάθε επιφύλαξη, αυτούσιες, ως έχουν.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις αναρτήσεις-καταγγελίες


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010
"Καταγγελία για καθηγητή στο ΤΕΙ της Λάρισας"
"Τα τελευταία 10 χρόνια και ενώ είναι πλέον γνωστό από τις Γραμματείες μέχρι και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας που παραδίδει τα μαθήματα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ 1, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ 2, ΚΑΙ Σ.Α.Ε 1 έχει ξεζουμίσει όλους τους σπουδαστές ζητώντας πάντα κάτω από το τραπέζι το ποσό των 2000 ευρώ πλέον και ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ο μόνος τρόπος να πάρεις ουσιαστικά το πτυχίο σου.
Είναι τέτοια η απογνωσή μας και ακόμα περισσότερη η αδιαφορία φοιτητικών παρατάξεων, Διοίκησης του ΤΕΙ και καθηγητών που η τελευταία μας ελπίδα να γίνει γνωστό το θέμα είστε εσεις!
Είμαστε σίγουροι πως εφόσον το αναρτήσετε θα ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα e-mail. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα δώσει μια λύση."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010
Απάντηση του ΤΕΙ Λάρισας αναφορικά με "Καταγγελία για καθηγητ ή στο ΤΕΙ της Λάρισας"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ!ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ!

"Αναφορικά με το δημοσίευμα της 10/02/2010 στο blog σας με τίτλο
Καταγγελία για καθηγητή στο ΤΕΙ της Λάρισας
(βλέπε παραπάνω) η Διοίκηση του Ιδρύματος, έχει και στο πρόσφατο παρελθόν γίνει αποδέκτης παρόμοιων ανώνυμων φημών/καταγγελιών και δρώντας προληπτικά, με σκοπό τη διασφάλιση
της ακεραιότητας και αξιοπιστίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του
Ιδρύματος, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών,
παρά την έλλειψη επώνυμης καταγγελίας. Σε συνεργασία δε με το εκπαιδευτικό
προσωπικό του τμήματος θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η
(αυτονόητη) αντικειμενική αξιολόγηση των σπουδαστών με αποκλειστικά
ακαδημαϊκά κριτήρια.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι λόγω της ανωνυμίας του καταγγέλλοντος δεν
δύναται να κινηθεί εκ μέρους του Τ.Ε.Ι. Λάρισας οποιαδήποτε πειθαρχική
διαδικασία λογοδοσίας-ελέγχου (π.χ. Ε.Δ.Ε.), δυσκολεύοντας οποιαδήποτε
προσπάθεια πλήρους διερεύνησης των καταγγελιών και απόδοσης ευθυνών κατά
το νόμο.

Το Τ.Ε.Ι. Λάρισας και η Διοίκησή του έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν
αποδέχεται συμπεριφορές που θίγουν το κύρος, την αξιοπιστία και το ρόλο
του στην ανώτατη εκπαίδευση και την κοινωνία. Ως εκ τούτου δηλώνουμε
ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε επώνυμη καταγγελία θα διερευνηθεί άμεσα με πλήρη
διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους σπουδαστές μας, τους
συναδέλφους εκπαιδευτικούς και το κοινωνικό μας σύνολο."


Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010
"Οι καταγγελιες για καθηγητές του ΤΕΙ Λάρισας συνεχίζονται...."
"Aγανακτισμένοι είναι πλέον οι σπουδαστές του τμήματος έργων υποδομής του ΤΕΙ Λάρισας με την συμπεριφόρα του διδάσκοντα καθως και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της παραστατικής γεώμετρίας.Είναι χαρακτηριστίκος ο εριστίκος τροπος και η απαξιώτικη συμπεριφορά του καθήγητη απεναντι στους φοιτιτές.Συνεχείς προσβολές που πολλές φορές μπορεί να μετατραπούν σε ύβρεις χώρις ιδιαίτερη αφόρμη ειναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο κατα την διδασκαλία του μαθήματος.Αφορμή μπορεί να είναι η διατύπωση μιας απορίας που υποδυλώνει το χαμηλό νοητικό επίπεδο του φοιτητή (κατα τον ίδιο) πράγμα το οποίο δίνει την αφορμή για εξευτελισμό του φοιτητή μπροστά σε ολους τους συμφοιτητές του με απαράδεκτους για καθηγητή χαρακτηρισμούς απέναντι στο προσωπό του φοιτητή.Oπώς είναι αναμενόμενο κανενας πλέον δεν τολμά να διατυπώση απορία γιατί φοβαταί τις πιθανές συνέπειες.Ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος δεν απορρέει απο τον κανονισμό της σχόλης αλλα γίνεται με ενα ιδιαίτερο τρόπο που ο ίδιος αυτοβούλως έχει θεσπίσει που οχι απλά δεν βοηθά τους διδασκόμενους στην κατανόηση του αλλά τους αναγκάζει σε μια διαρκεί και μόνιμη αξιολόγηση πραγμα το οποίο μας κανει να αντιληφθούμε οτι μέσα απο την διδασκαλία ικανοποιεί τον δικό του εγωισμό καθως όπως είναι αναμενόμενο ελάχιστοι σπουδαστές επιτυγχάνουν στο μαθήμα του.Θέλωντας να προλάβω τον αρνητικό σχολιασμό των παραπάνω οπώς έγινε σε προγενέστερη ανάρτηση απο φοιτητή επισημαίνω οτι ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος δεν απορρέει απο τους κανονισμούς όπως επίσης οτι δεν απαιτούμε να επιτύγχουμε στο μάθημα χώρις μελέτη.Αντιθέτως θεώρω τον εαυτό μου ιδιαίτερα επιμελή καθώς είμαι ήδη απόφοιτος μιας σχολής και πλέον οι επιλογές μου ειναι απόλυτα συνηδητοποιίμενες.Oί αναφορά μου γίνεται μονο στον τρόπο διδασκάλιας και στην συμπεριφορά του εν λόγω καθηγητή.Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής : Υπάρχει έλεγχος για τους καθηγητές των εκπαιδευτικων ιδρυμάτων ? που είναι ? Αν σπουδαστής θεωρείσει οτι αδικείται που μπορεί να προσφύγη χώρις να υπαρξει δυσμενή αντιμετώπιση του απο το σύνολο των διδασκόντων ακομη και σε περίπτωση που δικαιωθεί ? Σε αυτό το σημείο θελώ να προσθέσω οτι λεκτική η γραπτή ανάφορα στον προιστάμενο του τμήματος δεν θα είχε καμία τύχη καθως συνδέονται με βαθμό συγγένειας πρώτου βαθμού και οπώς είναι αναμενόμενο δεν γίνεται να είναι αντικειμενικός. Έυχομαι η ανάρτηση να υποπέσει στην αντίληψη κάποιου αρμόδιου και είμαι διατεθιμένος να του παραθέσω εκτενέστερα και τεκμοιριωμένα στοιχεία.Ευχαριστώ εκ τον προτέρων."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010
"Aναφορικά με τον χρηματισμό καθηγητών του ΑΤΕΙ Λάρισας."
"Το φαινόμενο αυτό παρατηρείτε και σε άλλα τμήματα της ΣΤΕΦ (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών) του ΤΕΙ Λάρισας και όχι μόνο στο τμήμα ηλεκτρολογίας που απασχολείται ο εν λόγω καθηγητής.
Είμαι φοιτητής επί πτυχίο του τμήματος Μηχανολογίας και σας διαβεβαιώνω ότι
ο καταχρασμός χρημάτων είναι φαινόμενο που παρατηρείτε και στην σχολή μου.
Δεν είναι λίγοι οι συμφοιτητές-συμφοιτήτριες μου που ¨λάδωσαν¨ για να περάσουν το
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΙ ένας από αυτούς μάλιστα είμαι και εγώ!
Ειλικρινά λυπάμαι για αυτά τα οποία συμβαίνουν σε ένα αναγνωρισμένο ίδρυμα.
Όσον αφορά την απάντηση της διοίκησης εγώ απλά να υπενθυμίσω ότι το διάστημα
2004-2007 το βιβλίο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΙ το προμηθευόμασταν από τον ίδιο τον καθηγητή έναντι του ποσού των 20 ευρώ για κάθε βιβλίο. Παρ' όλο που τα βιβλία τα δικαιούμαστε δωρεάν.
Επίσης η ερώτηση σε κάθε φοιτητή "πόσα βιβλία θες;" νομίζω δεν χρειαζόταν αφού κάθε σπουδαστής χρειάζεται ένα και μόνο βιβλίο!
Αργότερα κατάλαβα ότι όσο περισσότερα βιβλία έπαιρνες είχες και μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσεις το μάθημα!
Όταν το 2007 έγινε καταγγελία γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η οποία αποσύρθηκε αργότερα για προφανείς λόγους..... το σύστημα άλλαξε, σταματήσαμε ναι μεν να αγοράζουμε τα βιβλία-σημειώσεις και τα προμηθευόμασταν δωρεάν, αλλά μέσω συνταξιούχων πρώην καθηγητών του ΤΕΙ οι οποίοι λειτουργούν σαν μεσάζοντες ο ενδιαφερόμενος καταβάλλοντας το ποσό των 200-400 Ευρώ έκαστος αναλόγως το βαθμό «περνούσε» το μάθημα!

Αδυνατώ να πιστέψω ότι η διοίκηση δεν γνώριζε τίποτα από τα παραπάνω καθώς είναι κοινό μυστικό όλου του ΑΤΕΙ και όχι μόνο της ΣΤΕΦ!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.