28.1.10

Θα κλείσουν τα ΤΕΙ στην έναρξη του εαρινού εξαμήνου;

Ο λόγος του κλεισίματος των ΤΕΙ, είναι οι συνεχείς ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. που καλούν το Υπ.Παιδείας σε αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κάποιων ειδικοτήτων.

Η Ο.Σ.Ε.Π. - ΤΕΙ έχει αποφασίσει απο τον Δεκέμβριο, πως αν το υπουργείο δεν ολοκληρώσει την διαδικασία αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα ΤΕΙ θα μείνουν κλειστά με την έναρξη του νέου εαρινού εξαμήνου. Μέχρι την τελευταία ανακοίνωση της (25/1/2010) όλα δείχνουν πως πάμε για κλείσιμο....

Της προηγούμενες μέρες το Υπ.Παιδείας προώθησε ένα εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων, για το οποίο η Ο.Σ.Ε.Π.-ΤΕΙ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, που αφορούν το εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων και κατατάσσουν τους πτυχιούχους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο 5ο Επίπεδο, το Κ.Δ.Σ. της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ δηλώνει ρητά ότι οι απόψεις αυτές είναι ενάντια στην ευρωπαϊκή πρακτική (τα αντίστοιχα ΤΕΙ και με λιγότερα έτη σπουδών, εντάχθηκαν στο 6ο επίπεδο), εξυπηρετούν συντεχνιακές σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την υποβάθμιση των ΤΕΙ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τα ΤΕΙ και θα σήμαινε την υποβάθμισή τους σε επίπεδο ΙΕΚ, ενώ παράλληλα έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ (Ν. 3549/2007), ο οποίος στο άρθρο 2 ρητά αναφέρει ότι «Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, είναι τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης».

Η μόνη αποδεκτή λύση, η οποία απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία, είναι η κατάταξη των Τμημάτων ΤΕΙ στο ίδιο επίπεδο με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα τετραετούς φοίτησης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό και σύσσωμη η κοινότητα των ΤΕΙ (διοικήσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές) θα εναντιωθούμε στις οργανωμένες συντεχνίες που για μια ακόμη φορά επιδιώκουν την υποβάθμιση των ιδρυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.