30.8.12

Εγγραφές Πρωτοετών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας

Ενημερώνουμε, τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και των Παραρτημάτων Καρδίτσας και Τρικάλων, ότι η εγγραφή τους στο τμήμα στο οποίο έχουν εισαχθεί γίνεται ηλεκτρονικά εντός της καθορισμένης περιόδου εγγραφών 11/09/2012 - 28/09/2012.

28.8.12

Ανάγκη για βοήθεια στο teilarblog

Άλλο ένα εξάμηνο ξεκινά. Επειδή η κατάσταση δυσκολεύει η ανάγκη για δημιουργία μιας συντακτικής ομάδας με καλή θέληση και μεράκι είναι μεγάλη, περιμένουμε τα email σας στο teilarblog[at]gmail.com

Νέος φοιτητής στο ΤΕΙ Λάρισας

Χθες ανακοινώθηκαν και οι βάσεις για το 2012 πράγμα που σημαίνει πως σε λίγες βδομάδες όλοι οι νέοι φοιτητές που πέρασαν σε κάποιο τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας θα βρεθούν για να εγγραφούν.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 11 εώς 28 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές όλων των τμημάτων πραγματοποιούνται στο Ενιαίο Μητρώο Σπουδαστών και ηλεκτρονικά μέσω του Dionysos! (Δείτε ανακοίνωση εδώ)

Στα παρακάτω links θα βρείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:

Χρήσιμα Τηλέφωνα ΤΕΙ Λάρισας

Χρήσιμοι χάρτες για το ΤΕΙ και την Λάρισα

Οδηγός teilar for dummies (αναμένονται κάποιες προσθήκες στο οδηγό τις επόμενες μέρες)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας


Στο πάνω menu μπορείς να βρεις και links των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας.


Τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στις διεθνείς λίστες ταξινόμησης (ranking)

Όπως προκύπτει από τη νέα μελέτη (2012) του Διαπανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΠΑΕ) με θέμα «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και άλλες εκπαιδευτικές δομές στις διεθνείς λίστες ταξινόμησης (ranking)», σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του webometrics.info (2012), τα ελληνικά ιδρύματα εμφανίζουν την ακόλουθη εικόνα:

Εμφανίζονται 64 ιδρύματα ή δομές (13 περισσότερα από το 2011) εκ των οποίων: 23 Πανεπιστήμια, 16 ΤΕΙ, 20 ιδιωτικές δομές, 2 στρατιωτικές ακαδημίες, 2 ωδεία και ένα «άλλο»3.
Με βάση τα στοιχεία, μπορεί κανείς να διαπιστώσει:
Για τα πανεπιστήμια
Α. Οι πρώτες 30 θέσεις του πίνακα καλύπτονται από δημόσια ανώτατα ιδρύματα.
Β. Στις 15 πρώτες θέσεις βρίσκονται μόνο δημόσια πανεπιστήμια
Γ. Πέντε (5) πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Πατρών, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Κρήτης) βρίσκονται στο καλύτερο 3% της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, το ΑΠΘ βρίσκεται στο καλύτερο 1%.
Δ. Άλλα τρία (3) πανεπιστήμια (Ιωαννίνων, Αιγαίο και Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης.
Ε. Άλλα έξι (6) ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια (Θεσσαλίας, ΟΠΑ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μακεδονίας, Πειραιώς και Γεωπονικό) βρίσκονται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης.
Στ. Μεταξύ 2011 και 2012, 18 από τα 23 ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια βελτίωσαν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, η αύξηση αυτή είναι εντυπωσιακή.
Για τα ΤΕΙ
Α. Το πρώτο ΤΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη είναι εκείνο της Κρήτης (2.316 θέση)
Β. Τέσσερα (4) ΤΕΙ (Κρήτης, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας) βρίσκονται μεταξύ του 10 και του 15% καλύτερου της παγκόσμιας κατάταξης
Γ. Πέντε (5) ακόμα ΤΕΙ (Καβάλας, Πειραιά, Μεσολογγίου, Κοζάνης και Σερρών) βρίσκονται μεταξύ 15 και 20%.
Δ. Τα πρώτα δύο (2) ΤΕΙ (Κρήτης και Αθήνας) βρίσκονται πάνω από οκτώ (8) πανεπιστήμια.

Εντός διμήνου οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Με βάση τα ακαδημαικά κριτήρια, αλλά και την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας στον εξορθολογισμό (συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων) των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ανακοίνωσε εγγράφως στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.


Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Παιδείας «ο διάλογος που έχει ξεικινήσει θα ολοκληρωθεί εντός διμήνου».
Στον διάλογο που συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αναφέρει το εγγραφο του κ. υπουργού,θα εξεταστούν όλες εκείνες οι μεταβολές που είναι ανάγκη να επέλθουν στον ακαδημαικό χάρτη και αν ξεπεραστούν στρεβλώσεις του περελθόντος.

Ρεπορτάζ:Esos.gr

27.8.12

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Διαθέσιμες είναι οι βάσεις των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από σήμερα το πρωί.

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για πτώση με εξαίρεση της σχολές υψηλής ζήτησης.

Κατεβάστε εδώ το ZIP που έχει όλες τις βάσεις

.