12.9.11

Αλλάζει το φοιτητικό πάσο και ο τρόπος έκδοσης του!

ΜΕΧΡΙ 30/9 ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΑΣΟ! ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας αλλάζει τόσο ο τρόπος έκδοσης/διανομής όσο και τα κριτήρια καθορισμού των δικαιούχων του πάσου!

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση:


[δείτε το έγγραφο εδώ]

Οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για την χρογήγηση του πάσου από το δικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr/ , ο οποίος θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας. Κατόπιν, και αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία Γραμματεία, θα μπορεί ο φοιτητής να παραλαμβάνει το Δελτίο του από το συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο  θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησης του. Ως σημεία παράδοσης είναι προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν προσδιοριστεί από τον ανάδοχο του έργου. Το τελικό κόστος για την παραλαβή του Δελτίου, μετά την διενέργεια του αντίστοιχου διαγωνισμού, ανέρχεται στα 2.56 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.) και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίο όμως δεν θα χρεώνεται για έκδοση φωτογραφιών και την αγορά της παλιάς κάρτας, όπως ίσχυε παλίοτερα σε πολλές περιπτώσεις. Το νέο πάσο θα είναι τύπου πιστωτικης κάρτας, θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με ενσωματωμένη την φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας και τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες (για χρήση και στο εξωτερικό). Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία πιστοποίησης (όνομα χρήστη κ κωδικό) με αυτά της υπηρεσίας Έυδοξος. Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της νέας υπηρεσίας.

Οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

  • Οι φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών εφόσον δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
  • Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτηση τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
  • Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνίας εγγραφής τους.

Δεν δικαιούνται πάσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί το εικοστό ένατο (29) έτος της ηλικίας τους, την ημέρα υποβολής της αίτησης ή έχουν εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις. Επιπλέον, η για οποιονδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του πάσου, το οποίο σε αυτή τη περίπτωση επιστρέφεται στη γραμματεία του οικείου τμήματος.

Κάθε Γραμματεία συνδέεται με το Κέντρικό Πληροφοριακό Σύστημα μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής από την οποίο μπορεί να παρακολουθεί τις αιτήσεις των φοιτητών. []...[]


Τέλος, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΟΑΣΑ), παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 ως και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

Οι πρωτοετείς φοιτητές, ως την 30η Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής στο Τμήμα, την οποίο εκδίδουν οι Γραμματείες και την αστυνομική τους ταυτότητα, εως ότου παραλάβουν το επίσημο Δελτίο τους.


Σχόλιο:
Ως πρώτος κύκλος ορίζεται μια κανονική φοίτηση στο ΤΕΙ μέχρι το πτυχίο. Το σίγουρο είναι πως μιλάμε σίγουρα για λιγότερους δικαιούχους. Άδικη η ρύθμιση που δεν δίνει το δικαίωμα για πάσο σε όσους είναι 29 ετών. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που σε μεγαλύτερη ηλικία δώσαν πανελλήνιες και διαβάσαν για να σπουδάσουν στο ΤΕΙ. Επίσης είναι περίεργη η διατύπωση ότι τα πάσο θα τα λάβουμε από "προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα". Αναμένουμε...  (σ.σ. ευχαριστούμε τον φίλο που μας έστειλε την ανακοίνωση)

16 σχόλια :

  1. paidia peite me xazi...peite me oti thelete...ego dn katalaba pos pairnoume to paso...mpeno sto site pou dinei kai dn m bgazei tpt pera apo "StudentCard-Portal @ WEb02". kai stin teliki ego eimai athina...tha prepei na anebokatebeno kai gi afto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Basika epeidi exei ena dikaio h mini an gnwrizei kapoios perissoteres plhrofories as mas enhmerwsei..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/11 17:29

    "ΘΑ ενεργοποιηθεί"...μη βιάζεστε, είδατε και περσυ που δεν ήταν ηλεκτρονικό πότε το πήραμε το πάσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/9/11 17:38

    Πρωτος κυκλος: Η κανονοινικη φοιτηση. (3-4-5 χρονια, αναλογα τη σχολη).

    Δευτερος κυκλος: Μεταπτυχιακο

    Τριτος κυκλος: Διδακτορικο.

    Επισης, το site δεν ειναι ακομα ετοιμο (το αναγραφει μαλιστα στην ανακοινωση), οποτε περιμενετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/9/11 17:42

    -Καλημερα.
    -Μερααα.
    -Θελω να βγάλω πάσο,ορίστε η φωτογραφια.
    -Δεν βγαζω άλλα πάσο για σήμερα.
    -Γιατι;
    -Γιατι βγάζω απο 11-13:00
    -Μα είναι 12 τώρα.
    -Τότε ένα σε μια ώρα.

    true story

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το site θα ενεργοποιηθεί προφανώς όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης. Εφόσον αναφέρει ότι το παλιό θα ισχύει μέχρι 30/9, λογικά το site θα ενεργοποιηθεί σίγουρα 1,5 βδομάδα πριν! Ευελπιστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/9/11 11:56

    Άλλα 2,5 Ευρώ από την τσέπη μας...για τη δωρεάν Παιδεία μας!!!

    Πάνε οι καλές εποχές που καθόμασταν στο διάδρομο ή στο κυλικείο(αν έβρισκες να κάτσεις) του ΤΕΙ και προσπαθούσαμε να βγάλουμε την φωτογραφία από το παλιό πάσο, χωρίς να κοπεί για να την βάλουμε στο καινούριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι για όλα όσα βλέπω να γίνονται γύρω μου, με στόχο τάχα το καλύτερο...
    Υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα, που για προσωπικούς τους λόγους δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις όταν έπρεπε (ηλικιακά...)
    Είμαι 39 ετών, έδωσα Πανελλήνιες το 2010 και σε λίγες μέρες θα εγγραφώ στο 3ο εξάμηνο...
    Δεν εργάζομαι, δεν βρίσκω δουλειά λόγω ηλικίας...
    Τώρα μαθαίνω πως δεν έχω δικαίωμα, ούτε ως φοιτήτρια...
    Και ρωτάω...
    Να ανοίξω μόνη μου ένα λάκκο και να μπω μέσα να τελειώνουμε;;;
    Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/9/11 13:30

    Auto to metro me to paso mporei na einai kai to poio kalo pou exoun vgalei mexri stigmis!ta 2,50 euro einai poly ligotera apo auta pou tha diname gia fwtografies,den tha einai xartino kai den tha xalaei eukola!episis gia tin kopela apo athina tha mporeis na to pareis apo tin athina to paso xwris na ertheis edw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/9/11 14:32

    Προς την Beth.
    Υπάρχουν και άλλοι σαν και σενα, που σε αυτήν την ηλικία ζήτησαν μία δεύτερη ευκαιρία. Σήμερα τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Πάντως μιας και έφτασες ως εδώ πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να έχεις υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/9/11 01:11

    αν καποιος ξερει θα μπορουσε να με ενημερωσει τι θα γινει με τους πρωτοετεις φοιτητες και αν θα γινουν με παρομοιο τροπο και οι εγγραφες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/9/11 12:31

    Συγνώμη κ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είναι 29,5 δεν θα πάρουν πάσο ποτέ?έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/9/11 12:37

    @12:31

    Σύμφωνα με το Υπουργείο όχι. Στην επόμενη ρύθμιση όποιος πάει 29 και είναι φοιτητής θα λιθοβολείτε και θα τουφεκίζεται στη πύλη της σχολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το μέτρο άνω των 29 για να ελληνικά δεδομένα πάντα δεν είναι και πολύ σωστό.. όπως και να έχει..
    υπάρχει ένα διεθνές πάσο που μου είχε πει κάποιος, ισχύει για μεταφορές σε Ο.Σ.Ε,πλοία κτλπ λεει αναλυτικά, αλλά όχι κτελ και αστικά νομίζω. Δεν ξέρω ψαξτε το.. ίσως είναι μια περίπου λύση σε αυτό.
    Απο όσο ξέρω έχει κάποιο κόστος (10-15e) δεν θυμάμαι, αλλά έχει ισχύ παγκόσμια, πάτε με μια βεβαίωση της σχολής και μια φώτο και την βγάζεται ή κάνετε αίτηση online. http://www.isic.gr
    Και μην τολμίσει κανείς να πει πως κάνω διαφήμιση :P...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/9/11 03:44

    καλησπερα,γνωριζει κανεις το site για την ηλεκτρονικη υποβολη δηλωσης πασου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.